Jdi na obsah Jdi na menu
 


Více variant v nejžádanějším výletu - GRAN TOUR

28. 10. 2015

023_resize.jpg

Naším hlavním cílem je individuální přístup k zákazníkovi a k jeho přáním. Gran Canaria je nádherný ostrov, skutečný minikontinent, všechny jeho krásy však bohužel není možné shlédnout za jeden den. Každý z našich klientů má jiné preference, někdo rád fotí, jiný chce výlet proložit hodinovým trekem, dalšího zajímají výhradně památky a města, někoho více zajímá život starých kanářanů a jejich bydlení v jeskyních a td. . 

Na základě přání mnoha našich zákazníků a pro všechny milovníky našeho ostrova, jsme připravili další varianty nejoblíbenějšího výletu - GRAN TOUR.  

A. Pro milovníky fotografování a přírody 

Pokud upřednostníte přírodu před návštěvou likérky ve městě Arúcas (likérka se uzavírá ve 13 hodin), připravili jsme pro Vás tzv. obrácenou trasu. Důvodem je působení pasátových větrů, které po poledni přinášejí na vrcholky hor husté pasátové mraky, které nepřejí fotografování. Po ránu je centrální oblast hor většinou bez mraků, vzduch je i v létě čistý a navíc pro fotografování skalisek Nublo či Bentayga je výhodněji postavené slunce. Pro tuto variantu Gran Tour doporučujeme brzké odjezdy od hotelu, například již od sedmé hodiny ranní.

Gran Tour tedy pojedeme v pořadívyhlídka na Maspalomas a údolí Fataga, vesnička Fataga - palmová oáza a vodní mlýn - město San Bartolomé - zastávka u štítu Roque Nublo - nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - kanárský trhovec s nabídkou sýrů, oliv, mandlí a dalších specialit - piniové háje, hruškové sady - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - město Arucas s katedrálou a parkem - pláž Las Canteras - historická čtvrť Vegueta v hlavním městě Las Palmas - katedrála Santa Ana - muzeum Kryštofa Kolumba - sopečný kráter Bandama - vyhlídka na duny Maspalomas s vycházkou do dun.

B. Pro milovníky přírody a trekingu

Tak jako ve variantě A. "fotografování" i zde vynecháme likérku ve městě Arucas (zavírací doba) a pojedeme Gran Tour ve stejném směru a pořadí jako v alternativě A. - "fotografování", tedy "obráceně". Získaný čas využijeme na trek k čedičovému monolitu Roque Nublo, který je v délce 2,2 kilometru a zabere středně trénovanému turistovi cca 1,5 hodiny i s krátkou přestávkou na vrcholku. Na trek je vhodná pevná obuv, opalovací krém a v zimě oblečení do hor. I zde doporučujeme kvůli počasí a výhledům do krajiny vyjet v časnějších hodinách. 

Gran Tour s trekem na Roque Nublo bude tedy obsahovat : vyhlídka na Maspalomas a údolí Fataga, vesnička Fataga - palmová oáza a vodní mlýn - město San Bartolomé - trek na čedičový štít Roque Nublo - nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - kanárský trhovec s nabídkou sýrů, oliv, mandlí a dalších specialit - piniové háje, hruškové sady - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - město Arucas s katedrálou a parkem - pláž Las Canteras - historická čtvrť Vegueta v hlavním městě Las Palmas - katedrála Santa Ana - muzeum Kryštofa Kolumba - sopečný kráter Bandama - vyhlídka na duny Maspalomas s vycházkou do dun.

C. Pro milovníky hor a historie

Tato varianta je určena pro milovníky historie, nádherné přírody a partií vysokých hor ostrova Gran Canaria. Gran Tour pojedeme ve standardním směru a na místo Las Palmas, které je možné navštívit v samostatném výletu, zajedeme více na západ ostrova a shlédneme nejvýše položené město Artenara s muzeem bydlení v jeskyních, sochou Ježíše jako v Riu, kostelem v jeskyni a vyhlídkou na skutečný kanárský Gran Caňon. Jako bonus uvidíte nedaleko Artenara nejmladší sopečný kráter Pinos de Gáldar a celé severní pobřeží včetně národního parku Tamadaba na západě ostrova.

Gran Tour s návštěvou městečka Artenara bude tedy obsahovat : sopečný kráter Bandama - likérka Arucas s ochutnávkou zdarma - město Arucas s katedrálou - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - sopečný kráter Pinos de Gáldar - městečko Artenara s kostelem a jeskyněmi - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - piniové háje - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide - čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - výjezd na nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - město v horách San Bartolomé - údolí tisíce palem Fataga - návštěva palmové oázy - vodní mlýn ze 16.století - starokanárská vesnička Fataga - vyhlídka na Maspalomas - vyhlídka v dunách Maspalomas. 

Poslední alternativou pro ty, kteří mají hotel v Maspalomas a chtějí duny navštívit samostatně, je vynechání písečných dun a na místo toho shlédnutí malebného kanárského přístavu s obydlenými jeskyněmi a vyhlídky na severním pobřeží se strhujícími pohledy na město Las Palmas.

Věříme, že více variant v našem dlouhodobě nejoblíbenějším výletu Vám, zájemcům a návštěvníkům ostrova Gran Canaria, umožní vybrat si výlet podle svých zájmů a představ. 

Těšíme se na Vás. 

GranCanariaServis.cz

 

 

Vytisknout