Jdi na obsah Jdi na menu
 


FAQ - časté otázky

FAQ – časté otázky našich zákazníků

Poskytujeme individuální turistiku, nejedeme výlet autobusem (pokud nejste skupina nad 8 osob a dopravu autobusem si pro vaši skupinu u nás neobjednáte), ale osobním autem nebo mikrobusem, naše kapacita je tedy omezená. Doporučujeme plánovat si svou dovolenou dopředu a domlouvat si termíny výletů včas. Více INFO o nás. 

Jak vás máme kontaktovat?

Nejrychlejší kontakt je český mobilní telefon +420 702 560 575. Pokud jsme ale na výletu, nemusíme hovor přijmout, doporučujeme tedy spíše textovou zprávu a nebo e-mail, zaslaný na adresu grancanariaservis.cz@gmail.com.

Využít můžete i SKYPE : Grancanariaservis.cz. Jsme i na Facebooku :  Grancanariaservis.cz a Grancanariaforum.cz.

PROSÍMEPro kontakt s námi používejte e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com a nebo telefon +420 702 560 575, nepište nám prosím vzkazy pod jednotlivými články. Děkujeme.

 

Je dovolená na Gran Canaria bezpečná? 

Gran Canaria je bezpečná destinace, na ostrově neplatí žádná zdravotní omezení pro obyvatele ani pro návštěvníky. Ostrov má špičková zdravotní zařízení a propracovaný systém dodržování evropských hygienických standardů. Většina hotelů splnila přísné normy zajišťující klidný průběh dovolené. Cestovní ruch je po epidemii koronaviru plně obnoven

Na výlety s Vámi jezdíme vždy zdraví, bez příznaků nachlazení a stejnou míru ohleduplnosti očekáváme i od Vás, v případě známek nachlazení či jiné nemoci si ale dovolujeme Vaši objednávku odmítnout. Stejnou možnost máte v případě pochybností i Vy.

 

STANDARDNÍ OTÁZKY

Jak si máme objednat výlet?

Objednání je jednoduché. Telefonem, textovou zprávou a nebo e-mailem nám sdělte den příletu, den odletu, typ výletu, který jste si vybrali a pokud máte představu o konkrétním dni pro výlet, tak toto datum. Důležitá je také informace o hotelu, kde budete trávit dovolenou a o počtu cestujících. Pokud cestují děti, potřebujeme znát jejich věk a výšku, kvůli dětským sedačkám. Výlety si vyberete v našem přehledném CENÍKU.

Je nutné si výlet nějak předem rezervovat, kvůli obsazenosti? Jak dlouho dopředu?

Naši zákazníci si běžně výlety a další služby rezervují týdny i měsíce dopředu. Poskytujeme individuální turistiku, naše kapacita je omezená a zájem velký. Doporučujeme tedy objednávat hned poté, co víte termín Vaší dovolené.

Ve kterých dnech výlety organizujete? 

Standardními jsou pracovní dny, tedy pondělí až pátek. Z organizačních důvodů (otevírací doba) nejezdíme ve státní svátky a jiné volné dny, včetně nedělí. V sobotu účtujeme příplatek 10% k ceně výletu. Výjimkou jsou pouze výlety na trhy ve městech Las Palmas, San Mateo a Teror, které se pořádají v neděli - LINK

Lze přizpůsobit program a trasu výletu našim přáním?

Poskytujeme individuální turistiku a naším zájmem je vyhovět Vašim přáním, pokud jsou splnitelná. Částečné přizpůsobení trasy a programu katalogového výletu je možné, při nepříznivém počasí dokonce nutné. Pokud nám sdělíte své představy v dostatečném předstihu, zhodnotíme je a rozhodneme se, zda jsou proveditelné. Jedná-li se o zásadní změny, které není možné realizovat, vytvoříme Vám nabídku šitou na míru z hlediska programu a zajistíme individuální výlet.

Máme vlastní představu o programu výletu.

Vlastní plány mívají většinou zákazníci, kteří se na ostrov vracejí a chtějí ho poznat detailněji. Napište nám své představy, vytvoříme nabídku šitou na míru z hlediska programu i kalkulace dle počtu případných účastníků. Při tvorbě programu s Vámi samozřejmě úzce komunikujeme a jsme schopni program doladit do sebemenšího detailu. V takovém případě jde o princip tzv. akce na klíč. Řídíme se ceníkem pro individuální výlety.

Je možná změna termínu výletu?

Náš kalendář je většinou zcela plný, ale přesto se snažíme zákazníkům vyjít vstříc. Zejména v zimním období, kdy se může rychle změnit počasí. Vše je věcí jednání, neváhejte a obraťte se na nás.

Jsme větší skupina, co nám nabídnete?

Pokud si vaše větší skupina (od 5 osob) nevybere přímo z výletů, nabízených individuálním klientům, přizpůsobení programu pouze pro tuto skupinu je věcí jednání. Pokud se takové uskupení rozhodne pro vlastní program, jde o situaci ideální, kdy vytvoříme nabídku šitou na míru z hlediska programu i kalkulace dle počtu příp. účastníků. Při tvorbě programu s danou skupinou samozřejmě úzce komunikujeme a jsme schopni program doladit do sebemenšího detailu. V takovém případě jde o princip tzv. akce na klíč včetně stanovení ceny.

Pro skupiny od 5 do 8 osob nabízíme dopravu mikrobusem, pro skupiny od 9 do 18 osob pak menším busem. V případě zájmu jsme připraveni vypravit i autobus s kapacitou až 50 cestujících. 

Jaké slevy nabízíte?

Naším cílem není lákat zákazníky na slevy, akční balíčky nebo obědy, které si zákazník stejně v ceně výletu zaplatí. Naší snahou je poskytovat takové služby, které osloví kvalitou a také cenou. 

Je možné sdílení výletu? 

Sdílení výletů není součástí naši politiky, naším mottem je individuální turistika. Omlouváme se tedy, že sdílené výlety nenabízíme a ani neakceptujeme požadavky zákazníků na vyhledání sdílení jejich výletů s jinými zákazníky. Počet osob při vašem výletu si určujete sami, my k vám nikoho cizího do auta nepřiřadíme. 

Jaké jsou nejžádanější výlety?

celodenních výletů je rozhodně nejžádanější Gran tour, kterou především v zimě doporučujeme ve variantě A. nebo B. Milovníci přírody a kanárských tradic pak volí výlet Do středu ostrova, kde se seznámí i s obydlenými jeskyněmi. 

Velmi oblíbené jsou i půldenní výlety, to proto, že při návratu kolem 14. či 15.hodiny se stihne ještě oběd v hotelu a následně i pláž nebo bazén. Zejména výlet Střecha Gran Canaria je ekonomickou verzí komplexního poznání ostrova. 

kratších výletů nejvíce návštěvníky oslovuje výlet na trhy v přístavu Mogán a nebo výlet do dun Maspalomas. Zvláště klienti bydlící mimo Maspalomas nemají jinak možnost tento světový unikát spatřit.

Pro rodiny s malými dětmi pak doporučujeme výlet do údolí Fataga, který je spojen s tak oblíbeným krmením koní, oslíků, koz či ovcí a tajemnou návštěvou palmové džungle. 

Jak přepravujete děti?

Tak jako v celé EU je i ve Španělsku povinnost přepravovat děti v homologovaných zádržných systémech. Máme systémy pro kategorie 0+1+2+3 v dostatečném množství. 

Co si máme vzít sebou na výlet?

Především dobrou náladu, nabité baterie foťáků a mobilních telefonů a ti, kteří více fotí, pak USB kabely, v autě je možnost dobití. Je vhodnější si vzít i něco k jídlu, pokud nemáme domluvenou zastávku na jídlo v některé restauraci. V létě pak pokrývku hlavy, opalovací krém a pokud máme domluvené i koupání, pak ručník a suché prádlo na převlečení. 

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Přijedete pro nás do našeho hotelu?

To je samozřejmost, stejně tak Vás po výletu do Vašeho hotelu odvezeme. Při komunikaci před výletem si domluvíme místo srazu a informujeme Vás, jak nás poznáte při příjezdu.

Cena výletu je za auto nebo za osobu?

Naše ceny jsou vždy za celé osobní auto a vždy za dopravu „tam a zpět“, tedy z hotelu třeba na pláž, na trhy, na výlet a zase zpět do hotelu. Ať cestujete sám, nebo je vás skupina, vždy si objednáváte auto (osobní auto, mikrobus, autobus) jenom pro sebe nebo pro své příbuzné či známé, se kterými chcete na výlet jet. Pokud jste tříčlenná rodina, nikdo cizí s Vámi v osobním autě nepojede, to platí i pro jednotlivé cestující nebo pro dvojice či pro větší rodiny v mikrobusu nebo pro skupiny v autobuse.

Počet cestujících si určujete sami, my k vám nikoho cizího do auta nedáme.

Kdy a jak se výlet hradí?

Výlet pro skupiny 1 – 4 nebo 5 – 8 osob se hradí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu v jedné osobě. Po dohodě je možná platba na účet před uskutečněním výletu. U skupin nad 9 osob včetně vyžadujeme převodem na český účet zálohu 60% z ceny výletu, doplatek pak v hotovosti v den výletu před jeho zahájením.   

Proč máme jet na výlet právě s Vámi?

Pokud se budete rozhodovat, s kým absolvovat výlet, zvažujte racionálně. Naše výhody jsou přehledně sepsané ZDE, ale vyjímáme ty nejdůležitější : počet účastníků výletu si určujete sami, nejedete s davem v autobusu, věnujeme se po dobu celého výletu pouze a výhradně Vám, s osobním autem jsme rychlejší, vyjedeme a projedeme všude ale hlavně!! Na ostrově dlouhodobě bydlíme, známe ho, sdělíme vám spoustu informací o ostrově, které opravdu jinde nezjistíte a ukážeme Vám skutečně něco navíc. U nás pak máte jistotu, že Vás nebudeme nutit do nákupů v rámci tzv. komerčních zastávek.

Po celou dobu výletu máte privátní doprovod, který se bude věnovat pouze a výhradně vám. Prostě a jednoduše, poskytujeme individuální turistiku. 

Neměli jste pro nás volný termín. 

I to se bohužel stává a taková situace nás vždy velice mrzí. Musíme však respektovat pořadí zákazníků při objednávkách výletů. Někteří z vás se objednávají i měsíce dopředu a nebylo by fér je "předběhnout". Vždy ale přistupujeme ke každému individuálně a pokud nemůžeme splnit vaše přání, snažíme se nabídnout vhodnou alternativu.

Jak si mám objednat dopravu z letiště do hotelu a zpět?

Velmi jednoduše. Pošlete nám textovou zprávu na číslo +420 702 560 575 a nebo e-mail s těmito údaji : den příletu a odletu, číslo linky, počet osob z toho dětí, počet zavazadel z toho nadrozměrných, odbavených a příručních a název vašeho hotelu. V co nejkratší možné době se s vámi spojíme. 

Převezete mi z letiště i nadrozměrná zavazadla? (golfové hole, kola, kočárky, krabice)?

Ano, pro přepravu nadrozměrných zavazadel máme střešní nosič, pro věci, které se nevejdou do kufru našeho vozu kombi. 

Přepravujete i handicapované osoby? vozickar.png

Ano, z letiště ale i na výlety přepravujeme i osoby se sníženou pohyblivostí osobními vozy, invalidní vozík převezeme v zavazadlovém prostoru. Zajistit umíme i moderně vybavený tranzitní vůz s automatickou zvedací plošinou pro naložení až sedmi vozíčkářů.  Na přání zajistíme na dobu pobytu i invalidní křeslo. 

Působíte na všech Kanárských ostrovech? 

Nikoliv, působíme jen na ostrově Gran Canaria. Kanárské ostrovy jsou soustavou sedmi ostrovů, mezi kterými je vzdálenost i několika desítek či stovek kilometrů, kterou je nutné překonat lodí nebo letadlem. A tato doprava není levná. Nejsme tak schopni zajistit pro Vás žádnou aktivitu na jiném ostrově, než je Gran Canaria. 

Zajišťujete na ostrově Gran Canaria ubytování, krátkodobé nebo i dlouhodobé? 

Bohužel nikoliv. Naší hlavní náplní jsou výlety. Ubytování ani realitní činnost nezajišťujeme. Nevlastníme ani žádnou ubytovací kapacitu. Pro vyhledání ubytování vám však doporučujeme portál BOOKING.COM. Pokud si přejete nemovitost pronajmout dlouhodobě nebo i plánujete nákup apartmánu či domu, můžeme vám  na vyžádání zprostředkovat kontakt na českou realitní makléřku. 

Můžeme se na Vás obrátit s požadavkem na zajištění práce nebo brigády? 

Práci ani brigády nezajišťujeme a ani nezprostředkováváme. Upozorňujeme všechny zájemce, že na Gran Canaria, tak jako na ostatních Kanárských ostrovech, je poměrně vysoký počet lidí bez práce a získat pracovní kontrakt je komplikovaná záležitost. 

Kde se dají sehnat praktické informace "všeho druhu" o ostrově Gran Canaria? Informace pro dovolenou ale i třeba pro pobyt přes zimu či na trvalo? 

Jako zdroj informací můžete využít naše nové diskuzní fórum o ostrově Gran Canaria - GRANCANARIAINFO.CZ. Vyhledávejte podle klíčových slov a nebo se zeptejte v novém vláknu na to, co potřebujete vědět. 

 

Máte další otázky? Kontaktujte nás a my Vám je zodpovíme.