Jdi na obsah Jdi na menu
 


Písečné duny a pláž v Maspalomas jsou světovým unikátem

18. 6. 2015

fotografie6147_resize.jpg

Léto je zde a v letních měsících obzvláště platí, že každý, kdo navštíví Gran Canaria, by měl shlédnout písečné duny na jihu ostrova. Duny a kolem nich vedoucí nádherná písečná pláž, jsou skutečně velkým turistickým lákadlem.

Pět kilometrů dlouhý pás dun se stal rájem pro milovníky přírody, ale i pro ty, kteří se chtějí jen po písku projít a nebo zde nalézt chvilku klidu. Písečné kopce, které připomínají saharskou poušť v nedaleké Africe, nejsou ale naváty z této pouště, ačkoliv je to napsáno skoro ve všech průvodcích. Duny jsou mořského původu a vznikly převážně z rozdrcených skořápek mušlí. Do dnešních tvarů vysokých dun, které dosahují výšky i přes dvacet metrů, je pak "naformovala" vlna tsunami. 

Písečné duny Maspalomas byly prohlášeny v roce 1994 za "Zvláštní přírodní rezervaci", avšak jako chráněné území byly pokládány již od poloviny 60.let minulého století. 

Duny se rozkládají na území o 400 hektarech a většinou jsou bez porostu. Rezervace je využívána k vědeckým a vzdělávacím účelům, ale je povolené i rekreační vyžití. Jen je nutné se řídit instrukcemi ochranářů a zdravým rozumem. Při chůzi přes duny, zvláště pak v západní části, je nutné dodržovat vyznačené cesty.

Nejblíže do dun mají turisté, ubytovaní v letovisku Playa del Inglés. Při využití našich služeb jsou však duny a nádherná písečná pláž doslova blízko pro každého, kdo navštíví jih ostrova Gran Canaria. Na výlety, při kterých se budete v dunách opalovat, nebo je jen tak projdete a okusíte nádherné výhledy na oceán nebo nedaleké hory, můžete vyrazit z hotelů v Mogánu, Amadores, Taurita, Puerto Rico, ale třeba i nedalekého San Augustínu

Například v rámci výletu na "Pláž Maspalomas" - LINK - Vás pohodlným klimatizovaným autem odvezeme na sedm kilometrů dlouhou pláž, kde můžete strávit dobu, jak dlouhou budete chtít. Pláž v Maspalomas je ideální díky nízkým vlnám a mělkému moři pro Vaše děti, zvláště pak lokality s vlnolamy na severovýchodě pláže směrem ke středisku San Augustín.

Písečné duny si můžete užít i ze sedla velbloudů v rámci výletu "Na velbloudech po dunách Maspalomas" - LINK. Velmi oblíbený je výlet "Procházka po pláži podél dun" - LINK, kdy Vás vysadíme na jedné straně dun a vy si přejdete podél dun a podél moře na jejich druhou stranu, například k majáku Maspalomas. 

Nejoblíbenější je pak výlet "Pěšky přes duny k moři ..." - LINK, kdy se z vyhlídky nad dunami (titulní foto) zdolává, při cestě k moři, několik set metrů dun. Mnozí využívají přechod přes duny ke strávení času v "zemi nikoho", děti pak válejí sudy, skáčou do písečných závějí a nebo po dunách "sáňkují". Všichni, kdo absolvovali tento výlet s dětmi nám dali za pravdu, že  duny jsou opravdovým dětským rájem. 

V rámci našich výletů za písečnými dunami a pláží v Maspalomas bude o Vás komfortně postaráno. Vyzvedneme Vás v požadovaný čas před Vaším hotelem, převezem Vás i Vaše děti klimatizovanými auty k dunám a po výletu Vás opět v čase, který si určíte, vyzvedneme a odvezeme zpět do Vašeho hotelu. Na přání Vám zapůjčíme lehátka, osušky, zajistíme Vám chlazené nápoje a hračky pro děti a jejich hry na pláži.

Při svých cestách na pláž a do dun se nemusíte obávat přeplněného autobusu a zvláště v letních měsících únavně čekat na autobusových zastávkách. Vaše dovolená jistě nebyla levná a tak je nutné si doslova užívat každou drahocenou minutu času se svými nejbližšími. 

Nemusíte se obávat ani cestování s dětmi, máme homologované sedačky pro děti již od 3 měsíců věku.

Kontaktovat nás můžete telefonicky na český mobilní telefon +420 702 560 575 nebo e-mailem na grancanariaservis.cz@gmail.com. 

Těšíme se na Vás!  

fotografie6148_resize.jpg

 

Vytisknout