Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Krakova levně na Gran Canaria - zpáteční letenka za 2.600 Kč

6. 6. 2015

krakov-airport.jpg

Kdo by neznal město Krakov, tedy polsky správně Kraków. Také společnost Ryanair asi není třeba příliš představovat. Je lídrem na trhu nízkonákladové letecké přepravy v Evropě a slouží již 30 let milionům spokojených zákazníků. 

Své příznivce má i v Čechách, kde vypravuje své lety ze 3 letišť. Zatím však bohužel z ČR nelétá přímo na Gran Canaria, kdo chce letět na Gran Canaria levně z Prahy/Brna/Ostravy, musí letět s přestupem.

Nebo využít pro přímé lety na ostrov věčného jara příhraniční letiště. 

A tak se dá letět levně z Mnichova či Berlína (norwegian.com), Norimberku (condor.de), Drážďan (tuifly), Vídně (flyniki),

hitem posledních měsíců a týdnů je však doslova a do písmene Polsko. 

Zlom pro přepravu z Polska začal letos v zimě, kdy Norwegian i Ryanair začaly létat z Varšavy. Ta však je z Čech či Slovenska přeco jenom trochu daleko.

Další zlom však nastane od podzimu letošního roku, kdy Ryanair zavede novou přímou linku Kraków - Gran Canaria

OD KDY SE DÁ LETĚT??

Lety začínají v pátek 6.11.2015 a celkem poletí letadlo z Krakova na Gran Canaria dvakrát týdně, vždy v pátek a pondělí.

KOLIK TO STOJÍ??

Ceny začínají na 199 PLN za jeden směr, většinou se však na listopad prodávají za 280 - 320 PLN/jeden směr, tedy zpáteční letenka vyjde na cca 500 PLN (x 6,7 Kč).

Ale známe Ryanair, zde platí, že kdo dříve nakupuje, ten nakupuje levně a tak například zpáteční letenka Krakov - Gran Canaria - Krakov stojí v termínu  od 7. do 14.12.2015 jen 398 PLN, což je v přepočtu (kurz 6,7) 2.660 Kč (LINK). 

KDY LETÍ LETADLA??

Letadla vylétají z Krakova v pondělí i v pátek vždy v 9,00 hod a na Gran Canaria přistávají v 13,25 hod. Zpáteční let začíná ve na Gran Canaria ve 14 hodin a v Krakově letadlo přistane ve 20,25 hod.. 

JAK SE DOSTAT NA LETIŠTĚ??

Stačí mrknout na google a hned víme, že z Ostravy do Krakova je to autem 170 kilometrů, většinou po dálnici a cesta zabere necelé 2 hodiny (MAPA). 

Z Ostravy se do Krakova dá dojet nejen autem, ale i vlakem. S přestupem, ale co je podstatné, i bez přestupu, tedy přímo - VLAK + ODKAZ.  Přímý vlak jede z Ostravy do Krakova jen 2 hodiny 45 minut. 

Cestující ze Slovenska to nemají tak jednoduché, cesta autem na letiště je trochu komplikovanější, ale dá se jet autobusem. Z Dolného Kubína jede do Krakova přímý spoj a na místě je za 3 hodiny. 

INFORMACE O LETIŠTI

Nejen ten, kdo jede autem, ale všichni uvítají, že web krakovského letiště je ve slovenštině - LINK. Jsou zde všechny potřebné informace, včetně těch dopravních ZDE a o cenách parkovného TADY , které je skutečně nízké, za týden se zaplatí 123 zlotých, tedy něco přes 800 korun.  

O něco dále do Krakova to sice mají Slováci, ale i to se dá zvládnout, obzvlášť při porovnání cenového rozdílu letenek mezi Flyniki z Vídně a Ryanairem z Krakova. 

CO ŘÍCI ZÁVĚREM??

Komu záleží na "koruně" a kdo se nebojí jet na dovolenou sám, pro toho je letiště Krakov výborným řešením.

Zajistit si ubytování dnes není žádný problém, stačí si vyhledat jeden z hotelů či apartmánů například ZDE. Booking.com je známý a prověřený portál, není třeba mít obavu ani z platby kartou. Výborný je systém recenzí zákazníků, ještě před objednávkou je tak možné si udlěat o plánované lokalitě ten správný obrázek a podle toho hotel vybrat. Nebo můžete oslovit nás a my vám s lokalitou a hotelem pro správný výběr přes booking.com rádi pomůžeme. 

Pro většinu Moraváků znamená let na Gran Canaria cestu do Prahy, která trvá většinou déle než do Krakova, tak proč to nevyužít.  

jazykové bariéry na letišti není třeba mít problém, každý Polák rozumí česky a obráceně je to samozřejmě stejné. 

Na Gran Canaria již létá skoro polovina návštěvníků  samostatně, tedy bez cestovních kanceláří a že tento trend je prostě "IN", svědčí i počet přímých linek právě takových společností, jako je Ryanair.

Koupit letenku přes internet a vytisknout si ji umí každý, je to stejné ba dokonce lehčí než nakupovat v eshopu.

Odjet na letiště umí také každý, na obrazovce v hale si najít odbavovací přepážku také není problém a na letišti na Gran Canaria vás již budeme čekat my, tedy pokud se rozhodnete VYUŽÍT NAŠICH SLUŽEB

Pro více informací se podívejte na "návod" jak letět na Gran Canaria bez cestovky - ZDE a nebo nám prostě napište na email grancanariaservis.cz@gmail.com a nebo zavolejte na 702 560 575. 

Šťastnou cestu a těšíme se na setkání na ostrově věčného jara! 

 

Vytisknout