Jdi na obsah Jdi na menu
 


Severní tour + Las Palmas

fotografie5218_resize.jpg

Celodenní výlet (10 hodin) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás seznámí se severem ostrova, se všemi jeho krásami, hlavními turistickými atrakcemi. Naše výhody máte přehledně ZDE

Vypravujeme pouze privátní malé skupinky, autobus touto trasou neprojede, uvidíte to, co jiní nemají šanci shlédnout! 

A co uvidíte? To nejlepší ze severu ostrova Gran Canaria, posuďte sami! 

Sopečný kráter Bandama - město Arucas s katedrálou - přístav Puerto de las Nieves - torzo skalního monumentu Dedo de Díos - město Agaete - bývalé hlavní město Gáldar - banánové plantáže - jeskyně Cenobio de Valerón - tradiční kanárské město Moya - vavřínové a eukalyptové lesy - město vody Firgas - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - zelený zemědělský sever, eukalyptové háje - pláž Las Canteras - historická čtvrť Vegueta v hlavním městě Las Palmas.

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

HOTEL                                                                     POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8***
Maspalomas 120 215 270
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 215 270
Taurito/Mogán 125 215 275
Las Palmas 145 235 295

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 60 euro/osobu, s polovičním programem, bez českého doprovodu a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • výlet neorganizujeme v pondělí z důvodu uzavření některých památek
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně.  Upozorňujeme, že některé památky jsou o víkendu nepřístupné.
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 5-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě.

PROGRAM VÝLETU

Brzy ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhaslý sopečný kráter Caldera de Bandama. Budeme projíždět vinařskými oblastmi, tradičními kanárskými městečky, navštívíme přístav s obydlenými jeskyněmi. 

Ve městě Arucas navštívíme banánovou plantáž, projdeme se krátce městem, parkem a nahlédneme do nitra neogotické katedrály. Náš výlet pak bude pokračovat na západní pobřeží, kde navštívíme přístav s tradičními kanárskými restauracemi a jedním z nejstarších kostelíků, který proslul tím, že se zde podle legendy sloužila mše před cestou Kryštofa Kolumba na výpravu do Ameriky. 

Po prohlídce kaple shlédneme symbol kanárských ostrovů - torzo proslulého monolitu známého jako "boží prst", ke kterému i přes částečné poničení hurikánem stále směřují kroky mnoha návštěvníků Gran Canaria. Budeme obdivovat nádherné scenérie západních skal a nahlédneme do obchůdků se suvenýry skutečně kanárského původu, kanárskými pomeranči, banány a sýry.

Další část výletu bude věnovaná návštěvám dvou kanárských měst, ne příliš poznamenaných civilizací. V jednom z nich si připomeneme předšpanělskou historii ostrova, která byla násilně přerušena obsazením ostrova koncem 15.století. Nahlédneme do šlechtického paláce, jehož stěny jen s obtížemi odolávají přerostlému "dračímu stromu" a na banánové plantáži si budeme vyprávět o historii i současnosti této základní kanárské plodiny. Součástí výletu je i fakultativní návštěva jeskynního komplexu Cenobio de Valeron (vstupné 5 eur, pondělí zavřeno), který je rozhodně jednou z nejzajímavějších archeologických lokalit Gran Canaria.

Naše cesta pak bude pokračovat podél zeleného severního pobřeží ostrova s nádhernými výhledy až k hlavnímu městu, projdeme se endemickým vavřínovým lesem a hlavní ulicí starobylého města s kostelem na skále. Budeme obdivovat důmysl středověkých kolonizátorů, kteří postavili na svahu město na vodních kanálech a uvidíme, že Gran Canaria nejsou jen duny a skály, ale také zelené lesy, potoky, říčky. Vyprávět si budeme i o historii lázeňství na tomto vzdáleném ostrově v Atlantiku nebo o využití vody při výrobě gofia. Posedíme na keramických lavičkách s heraldikou jednotlivých grankanárských měst a na přehledných plastikách se seznámíme se všemi kanárskými ostrovy, to vše ve městě Firgas. 

Kola našeho auta pak zamíří do města Teror, známého kostelem s patronkou všech věřících kanárských ostrovů, Virgen del Pino. Projdete se ulicí s překrásnými balkony na historických domech. Ve městě je jedna z nejlepších prodejen suvenýrů z Gran Canaria, s bohatým výběrem, příznivými cenami a zárukou, že zboží je z kanárských ostrovů a nikoliv z Číny

A dál pojedeme již do Las Palmas. Zde shlédnete pláž Las Canteras, kde budete mít možnost krátké procházky podél tříkilometrové pláže a uvidíte "chodník slávy" jako v Hollywoodu (Gerard Depardieu, Omar Sharif a další osobnosti). Na pláži jsou většinou nádherné vlny a desítky surfařů. 

Přes město a kolem přístavu pak projedeme do historické čtvrti Vegueta, kde se krátce samostatně projdete středověkými uličkami, kolem katedrály Svaté Anny a muzea Kryštofa Kolumba. 

Po ukončení prohlídky Las Palmas Vás odvezeme do hotelu

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Nedoporučujeme výlet v pondělí, kdy je uzavřená památka Cenobio Valeron a ve středu, kde je uzavřená katedrála v Arucas. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor. 

Balená voda je během výletu pro všechny zdarma v objemu až 2 litry na osobu, netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo.

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 19. hodiny.  Výlet trvá 10 hodin. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

 

Vytisknout