Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tour pro botaniky a milovníky přírody

aeonium-arboreum----zwartkopf---.jpg

Celodenní výlet (cca 10 hodin) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás seznámí s botanickým zahradami, zeleným severem ostrova, endemickými vavřínovými lesy a dalšími botanickými perlami ostrova Gran Canaria. Naše výhody máte přehledně ZDE

Vypravujeme pouze privátní malé skupiny, autobus trasou výletu neprojede, uvidíte to, co jiní nemají šanci shlédnout! 

A co všechno uvidíte? Skutečně botanické TOP z ostrova! 

Zelený zemědělský sever - botanická zahrada Viera y Clavijo soukromá botanická zahrada v Arucas (poplatek) - banánová plantáž - eukalyptové lesy - městečko Firgas - endemické vavřínové pralesy - stráně a údolí plné květin, mnohobarevných pryšců - zahrada květin v Agaete (poplatek)  

Pro více inspirace navštivte web botany.cz

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

HOTEL                                                                     POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4 5-6 7-8
Maspalomas 120 215 260
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 215 275
Taurito/Mogán 130 220 275
Las Palmas 150 235 295

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto nebo minibus)!!

  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře obdobné individuální VIP výlety nenabízejí
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • u výletů pro více než 8 osob může výjimečně dojít k vynechání některých zájmových míst z důvodů dopravní dostupnosti (autobus do některých míst neprojede)
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

PROGRAM VÝLETU

Program výletu není definitivní, je možné některá místa vynechat a u jiných například prodloužit zastávku. Vše je věcí dohody. Informujte se o nabídce jednotlivých míst, napište nám a domluvíme trasu podle vašeho zájmu. 

Ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme do botanické zahrady Jardín Botanico Canario Viera y Clavijo. Vstupné zdarma, doba prohlídky minimálně hodinu. Na své si v ní přijdou zejména milovníci sukulentů a dračinců. Najdete zde nejen květenu ostrova Gran Canaria, ale vlastně celých Kanárských ostrovů. Je skutečně velkolepým zážitkem vidět během několika hodin téměř veškerou květenu kanárského souostroví a Makaronésie, včetně endemitů a druhů velmi vzácných, ba dokonce už i v přírodě vyhynulých. Jen namátkou uveďme třeba vyhynulý druh Aeonium mascaense nebo v přírodě již velmi vzácný Lotus maculatus. Potěší vás samozřejmě pohled i na spoustu dalších exotických druhů rostlin z celého světa. Zahrada je skvěle udržována, rostliny jsou s popiskami.

Dále pojedeme do města Arucas, kde navštívíme banánovníkovou plantáž a soukromou botanickou zahradu (vstupné 6e, slevy pro penzisty a studenty, doba prohlídky minimálně 30 minut).

Do vavřínového pralesa pojedeme údolími plnými zeleně, potůčků, malých vodopádů, polí, lesů ale i doslovných džunglí keřů. Cestou navštívíme městečko vody - Firgas.  Setkání s vavřínovými lesy je na Gran Canaria vzácné. Nečekejte rozsáhlejší lesní porosty, jaké ještě stále můžeme obdivovat na Tenerife nebo na Madeiře, díky mýcení a lidským zásahům uvidíte spíše jejich relikty, pouhá torza původního stavu, o to však vzácnější. Kromě stromů a keřů druhu Apollonias barbujanaLaurus azorica a Bencomia caudata se zde setkáte i s řadou jiných rostlin. Na světlých skalách roste Aeonium arboreum a Aeonium undulatum, ve stínu jsou časté Pericallis webbii a Lavatera acerifolia, pozoruhodnými jsou Crambe pritzeliiDracunculus canariensisSemele androgyna a Canarina canariensis. Velmi vzácnými druhy jsou zde Isoplexis chalcanthaScrophularia calliantha a Sideritis discolor. Čeká vás minimálně půlhodinová procházka vavřínovým pralesem, vstup bez poplatku. 

Poslední zahrada, kterou v rámci výletu navštívíme, leží na severozápadě ostrova a na ploše více než 3 tisíce metrů čtverečních představuje návštěvníkům více než 200 tropických a subtropických rostlinných druhů z Afriky, Ásie, Oceánie a Evropy. Zahrada byla založena koncem 19.století a patří mezi oblíbené cíle botaniků, přijíždějících na ostrov. Vstupné 2 eura za osobu, slevy pro penzisty a studenty, zavřeno neděle a pondělí.

Touto zahradou se výlet přiblížil k závěru, následuje již jen hodinový přejezd do vašeho hotelu. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor a pláštěnka (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. 

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (až 2 litry na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

Jídlo si vezměte na výlet sebou, máte-li all inclusive, vyzvedněte si v den výletu v jídelně balíček. Po dohodě je možná zastávka v restauraci, na úkor  délky výletu.

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, ale nejpozději v 9:00 hod. Doporučený čas odjezdu v 08:30 hod.. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18:30 hodin.  Výlet trvá 10 hodin. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • 2x dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety s námi jezdí i děti od 12 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout