Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pěšky přes duny k moři a dále po pláži k majáku

 fotografie0865_resize.jpg

Kdo se chce projít po fantastických tvarech větrem modelovaných písečných dun jako v Africe, nemusí opustit evropskou půdu, najde je právě tady, na Gran Canaria.  

V letovisku Maspalomas skutečně jsou pravé písečné duny. Ty údajně vznikly díky písku, který sem vítr zavál ze Sahary a místy dosahují výšky až 20 metrů, pravda je však taková, že vznikly ze sopečného tufu a zbytku korýšů. V roce 1994 bylo toto území prohlášeno za národní park a nesmí se tu dál stavět, jeden z hotelů, stojící přímo v dunách nedaleko majáku, byl dokonce těsně před dokončením zbourán.  

p2075633_resize.jpg

Poušť. Opravdová, s pískem jak ze Sahary, přírodní, netečná, zářící, spalující, ale současně nádherná. Poušť. I když má jen 15 kilometrů čtverečních. Tento kousek světa je určený pro všechny. Přijďte si sem jen prostě posedět na židličkách u moře, opalovat se na lehátku, pozorovat lidi, moře, surfaře. Nebo si sem přijďte tak, jako desítky jiných po celý rok, zaběhat, v botách nebo na boso. přijďte se vybláznit s dětmi přímo do dun, zaskákat, zaválet sudy. Nebo se jen tak nazdařbůh projít mezi vysokými dunami, stačí kousek popojít od moře. 

Většina návštěvníků Gran Canaria a letoviska Maspalomas využívá tuto pláž, vedoucí v délce asi 4 kilometrů podél moře a podél dun, ke sportovním nebo zdravotním aktivitám. Stovky lidí se sem chodí procházet a dýchat vodní tříšť, mnozí chodí částečně ve vodě a zažívají tak podobný efekt jako v lázních nazývají "šlapačky", tedy střídavá koupel nohou chladnou vodou a teplým vzduchem a sluncem

Nikdo vás zde nehlídá, nikomu nevadí, když si během procházky zujete boty, svléknete se do plavek a zaběhnete si do moře a pak zase do dun. Nebo se natáhnete na ručník a nebo prostě jen na slunečnou stranu dun a budete si nahřívat klouby horkým saharským pískem. Dělají to desítky lidí, tak proč ne vy. 

ORGANIZACE VÝLETU 

Tento výlet je alternativou výletu "Procházka po pláži podél dun Maspalomas" s tím, že v délce asi jeden kilometr musíte projít písečné duny směrem k moři

- vyzvedneme Vás ve Vašem hotelu v čase, který si sami určíte

- vysadíme vás na vyhlídce nad dunami na Playa del Inglés, odkud je fantastický výhled na celé písečné duny (mapa).

- v botách nebo naboso přejdete duny směrem k moři, kdo chce může jít po hřebenech dun, jiný si vybere cestu hluboko mezi dunami. Přechod dun trvá průměrně asi půl až třičtvrtě  hodiny. 

- dojdete k moři a budete pokračovat směr maják FARO Maspalomas, celá trasa od vyhlídky až k majáku měří přesně 3 kilometry. 

-  cesta po pláži Vám zabere další půlhodinu, milovníci rychlé chůze stihnou pláž přejít celou. Nebojte se zout a jít naboso, na konci cesty Vás vždy čekají lavičky a sprchy a zařízení na mytí nohou od písku.

- na konci Vás budeme čekat a budeme mít pro Vás nachystanou balenou vodu na pití, na přání jsou možné i ručníky, pokud nebudete mít vlastní

 - na přání Vám poskytneme na procházku skládací lehátka a slunečníky, zeptejte se nás na cenu

- po dobu Vaší procházky Vám můžeme bezpečně uschovat Vaše zavazadla, aby chůze podél moře a dun byl pro Vás příjemná a mohli jste si odskočit i "zařádit" do písku dun

- pokud budete procházkou nadšeni, lze ji prodloužit. Za každou hodinu prodloužení účtujeme jen 10% ze základní ceny.

- termínově se přizpůsobíme my Vám, chcete-li vidět východ slunce nebo jeho západ nad mořem, nebo máte-li přání procházet se dopoledne či odpoledne, vše je na domluvě

- po přibližně dvou hodinách Vás odvezeme zpět do Vašeho hotelu

Tento výlet je možné spojit s jinými výlety, například :

  • Boulevard El Faro - pláž, gastronomie, zábava a nákupy - LINK
  • Na velbloudech po dunách Maspalomas - LINK

Na navazující výlet Vám poskytneme 30% slevu

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře. Výlet trvá minimálně 2 hodiny, pro lokality Taurito o 20 minut více.

CENA za auto : 

destinace cena za cestu tam a zpět
Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras 29 
San Augustín 29 €
Puerto Rico, Amadores, Anfi, Salobre 35 
Taurito, Mogán 37 
Las Palmas  86 

Prodloužení výletu : za každou hodinu prodloužení účtujeme 10% ze základní ceny.

Cena je za osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby. Auto je určené pouze pro vás. My k vám nikoho cizího do auta nepřidáme.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti výletu k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář