Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panorama tour - za tajemným skalním monolitem

p1259247_resize.jpg

Půldenní výlet (šest hodin čistého času) pro milovníky přírody v osobním autě pro čtyři cestující s českým řidičem a doprovodem v jedné osobě, který Vás seznámí s civilizací nedotčenými horskými oblastmi ostrova, úzkými horskými silničkami, hlubokými údolími, obrovitými čedičovými monolity, rozeklanými skálami, vodními přehradami, mandlovým městem a vysoko položenými horskými vesnicemiNaše výhody máte přehledně ZDE

Vypravujeme pouze malé skupiny v osobním autě, cestou bus ani minibus neprojede. Uvidíte to, co jiným zůstane skryto! 

CO UVIDÍTE?

V rámci výrazně individuálního výletu pro max. čtyři osoby zavítáte do civilizací nedotčené jihozápadní a centrální oblastí ostrova a uvidíte - větrný mlýn - původní kanárskou zemědělskou vesničku - barevné skály - strmé skály jižního a západního pobřeží - banánové a rajčatové plantáže - hluboká skalní údolí - vysokohorské přehrady - borovicové lesy - zapomenuté městečko vysoko v horách - tajemný čedičový monolit - výhled na město Tejeda (návštěva města s kultovní cukrárnou za příplatek) - výhledy na skály Roque Nublo a Roque Bentyaga - trek ke skále Roque Bentayaga - seznámení s civilizací Canarii - přístav Puerto de Mogán  

Tento půldenní výlet je určený především milovníkům přírody a civilizací nedotčených končin ostrova Gran Canaria. Na své si přijdou také fotografové a botanici. Ochuzeni nebudou ani milovníci krátkých treků. 

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

CENA za auto : 

destinace cena za výlet
Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras * 85  
San Augustín, Bahía Feliz 85  
Puerto Rico, Amadores, ANFI 85  
Taurito, Mogán 85  
Las Palmas  105 €

* včetně Bahía Feliz, El Tablero, Campo International, San Fernando, Vecindario

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby).

Výlet je možný jen osobním autem pro max 4 osoby, mikrobus ani autobus trasu výletu neprojedou. Uvidíte tedy to, co zůstane jiným skryto!

Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí, pouze v rámci tzv. celodenních akcí (které však trvají stejně jako náš výlet šest hodin), většinou bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy, to vše v cenách od 60 euro za osobu. 

V sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto. Auto je určené pouze pro vás. My k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

PROGRAM VÝLETU

Vyjedeme z Vašeho hotelu a nejprve pojedeme hlubokým údolím s dominantou větrného mlýnu a rozlehlými mangovými sady. Také další údolí je stále využívané k aktivní zemědělské činnosti, stopy akvaduktů a dávno opuštěných polí jsou mementem života dávno minulého. Jak se na Gran Canaria dříve žilo se ostatně přesvědčíme v malé části zachovalé zemědělské vesnice s tradičními prvky kanárské architektury.

Pokračovat budeme přes tajuplné "barevné skály" do údolí s desítkami rajčatových a banánových plantáží a za dobré viditelnosti se budeme kochat výhledy na sousední ostrov a strmé skály na pobřeží. Naše cesta nás dále povede do nitra ostrova, pojedeme hlubokým údolím, budeme obdivovat zručnost a píli lidí, kteří vystavěli v primitivních podmínkách velkolepé přehradní nádrže, zajišťující vodu pro generace zemědělců. Po vystoupání na hřeben nad údolím se nám otevře pohled na střed ostrova a zjistíme, že v běžných bedekrech nám zatajili existenci třetího čedičového monolitu na Gran Canaria.

V případě zájmu posedíme ve vysokohorské oáze, v malém, utajeném a v horách ukrytém městečku uprostřed zeleně a budeme pokračovat k obřímu skalnímu monolitu, jehož existence na konci hlubokého údolí zůstává většině návštěvníků ostrova utajena. Po celou cestu budeme mít nádherné výhledy na sousední ostrov Tenerife (za dobrého počasí) a doprovázeni stovkami mandloní dojedeme až ke skále Bentayga, kde se v případě zájmu vydáme na krátký (cca 30 minut) trek na posvátné místo původních obyvatel. Ve výkladovém centru se dále seznámíme s historií, ale hlavně koncem civilizace hrdých Canario. Národa, jemuž nebylo souzeno žít svůj poklidný život na ostrově blažených. 

Předposlední část našeho výletu už bude patřit hlubokým údolím a borovicovým lesům nad městem Mogán s řadou úchvatných vyhlídek na strmé skály, do hlubokých roklí s přehradami a na zalesněné stráně. Závěr výletu pak bude patřit krátké procházce kanárskými Benátkami, malebným přístavem na jihozápadním pobřeží ostrova.

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s návštěvou kaktusového parku, kde naleznete nejméně 1 200 různých druhů kaktusů, které sem byly přeneseny z míst jako Madagaskar, Bolívie, Mexiko a Guatemala, to vše nakombinované s palmami a aloe. Chybět nemohou ani dračí stromy. Tento park také nabízí model jeskyně původních obyvatel a má také skvělou restauraci, kde si můžete vybrat mezi typickými kanárskými pokrmy nebo si vybrat z mezinárodních jídel. Vstupné dospělí 6,50 e a děti od 9 do 14 let 3,50 e na osobu. Příplatek 10 euro, prodloužení výletu o 1 hodinu.

- s návštěvou jednoho z dvaceti nejkrásnějších měst Španělska, ležícího na dně hlavního sopečného kráteru ostrova. Města mandlí Tejeda, města proslaveného kultovní mandlovou cukrárnou, malými obchůdky, terasovitými políčky, krásným kostelem. Prodloužení výletu o 75 minut, příplatek 15 eur. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor.

Je-li součástí výletu trek, je nezbytné se vybavit vhodnou obuví. 

Balená voda je během výletu pro všechny zdarma v objemu až 1,5 litru na osobu, netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo.

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru, v autě je možnost dobití. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve.

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Výlet nelze realizovat pro více než 4 osoby. Mikrobus ani autobus trasu neprojedou. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Zavolejte a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář