Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dovolená na Gran Canaria s týdnem na palubě zaoceánské lodi

19. 3. 2015

santa-catalina.jpg

Stále více turistů přilétá na Gran Canaria, aby v rámci své dovolené poznali nejen krásy ostrova, ale také na palubách zaoceánských lodí navštívili další kanárské ostrovy, nebo portugalskou Madeiru či africké Maroko. 

Z přístavu v Las Palmas vyplouvá každý víkend několik lodí, které nabízejí svým hostům mimořádný komfort, zajímavé destinace a to vše za vynikající cenu. Stačí jen trochu zapátrat na webu a vydat se na dovolenou, která potěší nejen fanouška lenošení na pláži, ale i "cestovatele" či "objevitele". 

Například na webu www.kreuzfahrten24.today lze aktuálně najít velmi výhodné nabídky na strávení dovolené na palubách lodí MSC Armonia či AIDAblue nebo AIDAstella. Všechny lodě vyplouvají vždy v sobotu z přístavu v Las Palmas a většinou za týden se do tohoto přístavu vracejí po té, co navštíví Madeiru a další kanárské ostrovy (například Lanzarote, La Palma a Tenerife). Výhodné ceny nejsou jen na aktuální termíny a na novou sezónu, která začíná v listopadu letošního roku, ale například i na léto (AIDAsol). Perličkou pro cestovatele je pak možnost vyplutí z Las Palmas a ukončení plavby například v Barceloně nebo Palma de Mallorka, tedy do destinací, ze kterých je přímé letecké spojení do Prahy. 

Pro kalkulaci vzorové dovolené jsme vybrali sedmidenní plavbu na palubě zaoceánské lodě MSC Armonia s vyplutím z Las Palmas a připlutím do přístavu v Las Palmas. Na webu www.kreuzfahrten24.today stačí kliknout vedle mapy na "GRAN CANARIA" a hned se objeví super nabídka za 349 euro/osobu/týden v termín 4.4.2015 (kdo ale nemiluje last momenty, může si vybrat a naplánovat svou dovolenou například na listopad). Kabiny jsou dvoulůžkové a tak výsledná cena je 698 euro. V ceně je plná penze (nealkonápoje jen při jídle) a luxusně zařízená vnitřní kabina. 

Při plavbě na této komfortní lodi po vyplutí z přístavu v Las Palmas postupně navštívíte Casablanca (Maroko), Agadir (Maroko), Arrecife (Lanzarote), St. Cruz de Tenerife (Tenerife) a připlujete zpět do Las Palmas. Dva dny strávíte při odpočinku během plavby na moři, v dalších dnech budete mít možnost v rámci fakultativních výletů (za příplatek) poznat destinace, kde bude loď kotvit.

Na ostrov Gran Canaria se před vyplutím můžete dostat letecky například z Mnichova se společností Norwegian, z Prahy se společností Smart Wings  nebo s přestupem například přes Barcelonu, Madrid nebo Londýn se společnostmi Vuelling či Ryanair a další. Možností je hodně a při hledání poslouží například vyhledávač letenek KRALOVNA. Kdo si chce ušetřit čas, může v tomto i jiných případech využít naši službu vyhledání optimální leteckého spojení ZDE. Ceny pro odlety začátkem dubna s návratem kolem poloviny dubna se pohybují kolem 500 euro pro dvě osoby (zpáteční letenky z příhraničních letišť). 

Při plánování cesty, v závislosti na dnech příletu a odletu, lze pak vhodně kombinovat i pobyt na ostrově. Nejvhodnější variantou je naplánovat přílet na ostrov 2-3 dny před vyplutím a tyto dny strávit poznáním hlavního města Las Palmas a severní části ostrova. Po připlutí se nabízí strávit před odletem domů několik dní na písečných plážích na jihu Gran Canaria.

Ubytování se dá pohodlně vyhledat na vyhledávacím a rezervačním webu BOOKING.COM a to včetně hotelů v turistických destinacích ve všech cenových kategoriích a objednat se dá i pobyt klidně na jeden nebo dva dny, nebo na týden, prostě na kolik dní potřebujete. Dva až tři dny v Las Palmas před vyplutím parníku vyjdou například v apartmánech Santa Catalina pro dva na necelých 120 euro, odpočinek na jihu před odletem do ČR pak v bungalovech Cordial Green Golf vyjde na 3 dny pro dvě osoby na 282 euro. Vhodné ubytování pro Vás najdeme i my - LINK

Dopravu z letiště do přístavu, do hotelů a zpět na letiště před odletem vám zajistíme za velmi výhodné ceny - LINK, využít můžete i naši nabídku celodenních, čtyřhodinových nebo dvouhodinových výletů po ostrově - LINK

Ten, kdo nemá čas a ani chuť sedět u počítače a hledat nejvhodnější nabídky ubytování, letecké dopravy a plavby na palubě zaoceánského parníku, se může svěřit do našich rukou a využít naši nabídku na zpracování komplexního plánu dovolené - LINK. Stačí nám sdělit základní parametry, zaplatit manipulační poplatek a pak už jen v klidu vybírat z několika variant.

Rámcově se tak dá říci, že kompletní dovolená pro 2 osoby v rozsahu 6 dnů na ostrově Gran Canaria (3 dny Las Palmas a 3 dny Maspalomas), s dopravou po ostrově, s letenkami a týdenním all inclusive pobytem na palubě luxusní lodi Armonia, vyjde přibližně na 1.800 euro. 

A co říci závěrem? Jen za loňský rok využilo okružních plaveb kolem kanárských ostrovů a k africkým břehům či na portugalské ostrovy s vyplutím a připlutí v Las Palmas skoro čtvrt milionu návštěvníků Gran Canaria. A většina z nich se na ostrově zdržela i několik dalších dní. Tak proč podobnou kombinovanou dovolenou nezkusíte i Vy :-).  

 

 

 

 

Vytisknout