Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doprava vlastního kola letadlem

Gran Canaria je cyklistický ráj, ročně se o tom přesvědčují tisíce milovníků kol.

Pro každého cyklistu máme na Gran Canaria řešení : 

  • zajistíme dopravu Vás i Vašich kol z letiště do hotelu a zpět na letiště - ZDE
  • poradíme Vám při výběru kola a jeho rezervaci v půjčovně kol - ZDE
  • poradíme s výběrem a naplánováním cyklovýletů
  • odvezeme Vás na start výletů do hor, na severní či západní nebo východní pobřeží, aby Vaše cyklovýlety nebyly monotónní jen v oblasti turistického jihu - info ZDE

Alternativou zapůjčení kola je samozřejmě přeprava vlastního kola z ČR/SR.

Většina leteckých společností nemá s přepravou kol problém. Do letadla je však přijmou pouze sbalené ve speciálním kufru či krabici. Nejjednodušší způsob je sehnat si v servisu krabici z kartonu, v níž se kola přepravují do obchodů částečně rozložená, kolo částečně odstrojit a připravit k přepravě. Mnohem sofistikovanějším způsobem je pořízení speciálního cyklokufru, který je určen přímo pro přepravu kola. Ceny přepravní bagů nejsou nejnižší, ale slušný přepravní vak se dá sehnat již za cenu do 6 tisíc korun. 

Cyklistická kola  jsou nadrozměrná zavazadla a za jejich přepravu se připlácí. Z Prahy létá přímo na Gran Canaria společnost SMARTWINGS, se kterou létají i cestovní kanceláře Canaria Travel i Fischer. Odbavená zavazadla o váze vyšší než 23 kg (Economy Class) nebo 32 kg (Business Class), zavazadla větší než povolené maximální rozměry (jedna strana do 150 cm, součet tří stran do 250 cm), veškerou sportovní výbavu, zvířata, zbraně, invalidní vozík MUSÍTE společnosti Smartwings nahlásit předem. Nadváhu zavazadel si můžete objednat předem v sekci Moje lety. Přepravu ostatních předmětů je nezbytné rezervovat alespoň dva dny před odletem prostřednictvím kontaktního formuláře.

Pokud letíte se Smartwings v rámci zájezdu s cestovní kanceláří, objednejte přepravu výše uvedených předmětů u Vaší cestovní kanceláře. Cena podléhá jejímu ceníku. Na odbavená zavazadla klientů cestovních kanceláří se také mohou vztahovat rozdílné hmotnostní limity. Například cestovní kancelář Canaria Travel si účtuje za přepravu zabaleného kola váhy do 32 kilo EUR 50/Kč 1 250 (1 směr), je-li zaplaceno při zakoupení zájezdu nebo letenky (přepravní podmínky).

Přepravit kola umí i společnosti, létající z příhraničních letišť (Drážďany, Berlín, Mnichov, Vídeň, Krakow a další), jako německý CONDORNORWEGIANRYANAIR, EUROWINGS

Obecně platí, že maximální váha 1 kusu přepravovaného sportovního vybavení (zavazadla) je v letecké přepravě 32 kg. Zavazadlo těžší než 32 kg je nutno rozdělit do 2 kusů a uhradit za něj dvoje poplatky.

Přepravit kola letadlem však nestačí, je nutností zařídit si na místě nějaký způsob přepravy z letiště do hotelu (ZDE) a následně přepravy na různá místa na ostrově, ze kterých budete startovat ke svým cyklovýletům (ZDE). Obraťte se na nás, poradíme Vám.