Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Čech na Gran Canaria s Ryanairem přes Londýn

9. 2. 2015

ryanair.png

Ryanair se pomalu vrací na české nebe a to sebou nese řadu možností pro levné lety na Gran Canaria. 

Ryanair spojuje Prahu, Ostravu a Brno s letištěm Londýn - Stansted. Odtud je možné na Gran Canaria dále pokračovat za výbornou cenu se stejnou leteckou společností. 

Letenky z českých měst na letiště Stansted se dají zakoupit již za 499 Kč za jednosměrný let, cena z Londýna na Gran Canaria je logicky o něco dražší a to z důvodu vzdálenosti. Přesto však Ryanair nabízí lety Stansted - Gran Canaria za 49 liber. I přes nepříznivý kurz se jedná o příznivou cenu (cca 1.800 Kč). 

Při dobrém výběru termínu a včasném objednání se cena dopravy z Prahy na Gran Canaria s přestupem v Londýně Stansted dá zakoupit s příručním zavazadlem již za 2.300 Kč, zpáteční pak za cca 4.600 Kč/osobu. 

Nevýhodou tohoto spojení je skutečnost, že některé lety na sebe přímo nenavazují a na letišti v Londýně je nutné například strávit noc. 

Letadla z Londýna na Gran Canaria létají vždy v úterý (odlet v 7,15 hod), pátek (odlet v 7,15 hod) a sobotu (odlet v 13,45 hod). Zpět se vracejí ve stejné dny ve 12,15 hod (úterý, pátek) a v 19,20 hod (sobota). Těmto časům je nutné přizpůsobit odlety z Čech a případné ubytování v Londýně. 

Lety přes Londýn samozřejmě netrvají 5 hodin, jako přímé lety z Prahy, ale menší komfort způsobený přestupem je vyvážený nižší cenou, která se samozřejmě vyplatí pokud cestuje více osob. Dokud bude přímá letenka z Prahy stát kolem 10 tisíc korun, lety s přestupem si vždy najdou své příznivce. Navíc jsou dobrou alternativou odletů z příhraničních letišť a mohou více vyhovovat těm, kteří upřednostňují krátký dojezd na odletové letiště.

Další informace, jak cestovat na Gran Canaria "bez cestovky", najdete na našem webu ZDE

Návod, jak si rezervovat a zaplatit letenku u Ryanair najdete ZDE

Vytisknout