Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celodenní výlet po Gran Canaria pro handicapované

vozickar.png  Výlety organizujeme i pro handicapované osoby.  Osobu se sníženou pohyblivostí přepravíme v doprovodu blízkých moderně vybaveným tranzitním vozem s automatickou zvedací plošinou pro naložení vozíčkáře.  

Výlet s handicapovaným vyžaduje individuální přístup a ten jsme připraveni zajistit. Manipulace s automatickou zvedací plošinou zabere během zastávek více času, ale přesto náš výlet zahrnuje ta nejzajímavější místa ostrova. Vybrali jsme takovou trasu a zastávky, kdy není nutné pokaždé vysedat a proto nebudete o nic ochuzeni.  Naše výhody máte přehledně ZDE

A co uvidíte? To nejlepší z ostrova Gran Canaria, posuďte sami! 

Sopečný kráter Bandama - průjezd hlavním městem Las Palmas - zastávka na pláži Las Canteras - město Arucas s katedrálou - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - borovicové lesy - vyhlídka na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a sopečné monolity Roque Bentayga a Roque Nublo - výjezd na nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - město v horách San Bartolomé - údolí tisíce palem Fataga - vyhlídka na Maspalomas - písečné duny Maspalomas.

 

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete sami.                                          

HOTEL                                              POČET VOZÍČKÁŘŮ VE VOZIDLE
  1  vozíčkář *    2-7 vozíčkářů **           
Maspalomas                                    280 € 590 
Puerto Rico/ANFI/Amadores           285  610 
Taurito/Mogán 290  630 
Las Palmas 310  660 

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • * minibus (1 vozíčkář, 4 x doprovod), **bus (2-7 vozíčkářů, až 6 x doprovod)
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře obdobný výlet nenabízejí
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • u výletů pro 2-7 vozíčkářů může výjimečně dojít k vynechání některých zájmových míst z důvodů dopravní dostupnosti (autobus do některých míst neprojede)
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 6.4.2019    

ÚHRADA CENY výletu pro jednoho vozíčkáře a doprovod se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem vozíčkářů 2-7 a doprovod se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem. Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

PROGRAM VÝLETU

Ráno, podle času snídaně ve Vašem hotelu, Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhaslý sopečný kráter Caldera de Bandama, ležící nedaleko Las Palmas. Kráter je hluboký přes 200 metrů a má průměr jeden kilometr. Před tisíci roky se do sopky dostala dešťová voda a hora následně explodovala. Z hory nad kráterem jsou nádherné výhledy do zeleného údolí zvaného "kanárské Toskánsko", na centrální pohoří ostrova, město Las Palmas, přístav a na celé východní pobřeží včetně letiště. 

Potom pojedeme dále na sever do hlavního města Las Palmas. Město projedeme a na přání se zastavíme u známé pláže Las Canteras, kde budete mít možnost krátké procházky v okolí koncertní síně Alfredo Kraus a shlédnete "chodník slávy" jako v Hollywoodu (Gerard Depardieu, Omar Sharif a další osobnosti) a uvidíte přes dva kilometry dlouhou pláž s většinou hotelů a podstatnou část severního skalnatého pobřeží ostrova. Na pláži jsou většinou nádherné vlny a desítky surfařů

Náš výlet bude pokračovat do města rumu Arucas, kde je k vidění nádherná neogotická katedrála a pěkné historické centrum. 

Dále budeme pokračovat do města Teror, známého kostelem s patronkou všech věřících kanárských ostrovů, Virgen del Pino. Madona bez úhony přežila zřícení kostela v 16.století a při návštěvě kostela a muzea (vstupné 1 euro) uvidíte, že má skutečně jednu polovinu tváře smutnou a druhou veselou. Projdete se ulicí s překrásnými balkony na historických domech a vysvětlíme si, proč se nemá Španělsko s městem Teror moc rádo :-). Labužníci budou mít možnost ochutnat salám chorizo de Teror a výborné sýry. Ve městě je jedna z nejlepších prodejen suvenýrů z Gran Canaria, s bohatým výběrem, příznivými cenami a zárukou, že zboží je z kanárských ostrovů a nikoliv z Číny. Ve městě je možnost oběda v kanárské restauraci se zaručeně pravým kanárským jídlem v ceně kolem 6 euro za osobu (oběd není v ceně výletu).

Po prohlídce města Teror namíří kola našeho auta do vysokých hor, projedeme zemědělské údolí Valleseco plné pomerančovníků a zemědělských farem a na přání se krátce zastavíme v Cruz de Tejeda, což je geografický střed ostrova. Další krátká zastávka na vyhlídce nad městem Tejeda a centrálním sopečným kráterem bude u kanárského trhovce s nabídkou místních specialit, jako například sýru Queso de flor zrajícího v jeskyních. Zakoupit můžete dále originální grankanárský med z mandlových květů, marcipán, sušené ovoce, mandle v čokoládě, kanárské omáčky, medový rum nebo tradiční kanárské oblečení. 

Následně vyjedeme na nejvyšší horu Gran CanariaPico de Las Nieves (1949 m n.m), odkud je překrásný výhled na celý střed ostrova, západní pohoří, skalní monumenty Roque Nublo a Roque Bentayga. Při příznivém počasí je vidět nejvyšší hora Španělska Pico de Teide (3.718 mnm) na sousedním ostrově Tenerife a celý jih Gran Canaria se světoznámými dunami. 

Z Pico de Las Nieves zamíříme přes rekreační oblast v borovicových lesech ke skalnímu monumentu Roque Nublo, kde se krátce zastavíme a dále budeme pokračovat na jih ostrova s krátkou zastávkou v historickém horském městečku San Bartolomé (vyhlídka do oblasti Tirajaňas a na město Santa Lucia a skálu Fortaleza), přes Fataga až do Playa del Inglés, kde navštívíme písečné duny Maspalomas.

Na závěr výletu Vás  dopravíme zpět do Vašeho hotelu. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy.

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (až 2 litry na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, zastávka v restauraci pouze po předchozí domluvě. Vezměte si proto sebou svačinu případně balíček z hotelu. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY: doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18. hodiny. Výlet trvá 9,5 hodiny. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout