Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do středu ostrova Gran Canaria

fotografie5232_resize.jpg

Celodenní výlet (cca 9,5 hodiny) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás seznámí se středem ostrova, se všemi jeho krásami, hlavními turistickými atrakcemi. Naše výhody máte přehledně ZDE

A co všechno uvidíte? Skutečné TOP ze středu ostrova! 

Zelený zemědělský sever - bývalá přístavní vesnička s obydlenými jeskyněmi - vinařská oblast - sopečná kldera Bandama s výhledy na Las Palmas - tradiční kanárská města a architektura - sněžné jámy - rekreační oblasti v horách - výjezd na nejvyšší horu - borovicové lesy - kanárský trhovec (fakultativně) - výhledy na Roque Nublo, Bentayga a ostrov Tenerife (za dobrého počasí) - nenáročný trek ke skále Roque Nublo - město na dně centrální kaldery s mandlovou cukrárnou - nejmenší a nejvýše položené kanárské město - skanzen bydlení v jeskyních - kostel v jeskyni - sopečný kráter Pinos de Gáldar - pole, lesy, údolí - eukalyptové lesy - zelená údolí s krásnými lesy - bazilika Nuestra Seňora del Pino + slavná balkonová ulice v městečku Teror. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete sami.                                                              

HOTEL                                                                 POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8*** 9-21****
Maspalomas 120 215 265 590
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 215 270 590
Taurito/Mogán 125 215 275 590
Las Palmas 155 235 295 590

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus, ****bus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • pro skupinu 22-33 osob je cena 660 euro a pro skupinu 34-54 osob je cena 780 euro
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 60 euro/osobu, s polovičním programem, i bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • u výletů pro více než 9 osob může výjimečně dojít k vynechání některých zájmových míst z důvodů dopravní dostupnosti (autobus do některých míst neprojede)
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 11.2.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem více než 9 osob se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem. Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

PROGRAM VÝLETU

Ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhaslý sopečný kráter Caldera de Bandama. Budeme projíždět vinařskou oblastí, navštívíme vesničku na pobřeží s obydlenými jeskyněmi. Následně již pojedeme z pobřeží do vysokých hor, budeme stoupat zeleným subtropickým údolím se staletými eukalypty, ve kterém leží dvě nádherná kanárská městečka. Zde budeme mít možnost se krátce projít spletitými uličkami či nahlédnout do kostelů nebo gofiového mlýnu. Nebo si posedět u dobré kávy. 

Přes oblasti, kde kanářané tráví volný čas grilováním a stanováním se dostaneme až do oblasti nejvyšší hory ostrova (1.949 mnm). Budeme si vyprávět o sněžných jámách a z nejvyššího vrcholu (za dobré viditelnosti) se budeme kochat pohledy na duny v Maspalomas nebo střed, východ či západ ostrova. Za dobrých klimatických podmínek lze dohlédnout na ostrov Fuerteventura či na ostrov Tenerife. 

Z nejvyšší hory pojedeme hustými borovicovými lesy a fakultativně (příplatek 5e) se můžeme zastavit u kanárského trhovce s možností nákupu z nepřeberné nabídky produkce místních výrobců sýrů, mandlí, likérů, omáček, marmelád, nožů, kosmetiky ale také oblečení. Dále pojedeme k Oblačné skále (Roque Nublo), na kterou si v rámci krátkého a nenáročného treku (2,5 km celkem, cca 75 minut) vystoupáte. Naše cesta po treku povede na dno centrálního kráteru do jednoho z dvaceti oficiálně nejkrásnějších španělských měst, kde shlédneme střed města s kostelem, úzkými uličkami a především cukrárnu, proslulou výrobky z mandlí. Z lavičky na nedaleké vyhlídce budeme obdivovat nejen terasovitá políčka a krásné domky, ale i sílu přírodu, která vymodelovala nádherné čedičové monolity Roque Nublo a Roque Bentayga

Naše další zastávka bude nejvýše položené a současně nejmenší městečko na kanárských ostrovech, proslulé obydlenými jeskyněmi. Pojedeme po strmé skalní stěně největšího údolí na ostrově a v městečku navštívíme nejen skanzen obydlených jeskyní, ale také budeme obdivovat kostel v jeskyni. Fakultativně se projdeme po skalní stěně kolem jeskynních obydlí. Zájemci o kanárskou kuchyni budou mít možnost se za příplatek zastavit v tradiční kanárské restauraci a pochutnat si například na králíkovi po kanársku či výtečné polévce rancho canario (prodloužení výletu o hodinu, příplatek 8 eur). Na cestě do městečka Teror, kde nás čekají nádherné dřevěné balkóny a patronka ostrova Madona z borovice (Virgen del Pino), se zastavíme u jednoho z nejmladších sopečných kráterů na ostrově s krásným výhledem na zelenou severní polovinu ostrova (za dobré viditelnosti). Po cestě budeme mít také možnost obdivovat nádherné výhledy na hlavní město Las Palmas nebo projedeme fragmenty endemických vavřínových lesů.

Prohlídkou města Teror a baziliky Virgen del Pino se náš výlet již blíží k závěru a zahájíme návrat do vašeho hotelu. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpětk vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor. 

Je-li součástí výletu trek, je nezbytné se vybavit vhodnou obuví (minimálně boty s pevnou patou). 

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (až 2 litry na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo.

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 6 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY: doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18. hodiny. Výlet trvá 9,5 hodiny. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • 2x dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety s námi jezdí i děti od 12 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout