Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria - výlet kolem ostrova + Las Palmas

fotografie3114_resize.jpg

NEJKOMPLEXNĚJŠÍ VÝLET! 

Náš TOP výlet. Celodenní výlet (cca 10 hodin) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás seznámí s nádherným jihem, západem, severem i východem ostrova Gran Canaria. Naše výhody máte přehledně ZDE

A co všechno uvidíte? TOP skvosty ostrova, památky, přírodu, posuďte sami! 

Kanárské Benátky Puerto Mogán větrný mlýn - obří sukulenty - barevné skály - nejvyšší horu Španělska Pico de Teide na sousední Tenerife (za dobré viditelnosti) - vyhlídku El Balcón na západním pobřeží - strmé skály západního pobřeží - torzo Božího prstu - tradiční kanárský přístav s domorodými obchůdky (možnost oběda v rybí restauraci) - město Agaete - sídelní město původních obyvatel Gáldar s dračím stromem - zelený zemědělský sever + městečko Firgas - město Arucas s neogotickou katedrálou - historickou čtvrť Vegueta s katedrálou - písečné duny Maspalomas

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.               

HOTEL                                                                     POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8***
Maspalomas 125 215 265
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 215 270
Taurito/Mogán 125 215 270
Las Palmas 145 235 295

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 60 euro/osobu, s polovičním programem, i bez českého doprovodu a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem více než 9 osob se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem. Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

V sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

PROGRAM VÝLETU

Gran Canaria nazývají znalci minikontinentem s úžasnou a rozmanitou krajinou. Skalnaté útvary vypínající se k oblakům, úrodná pobřežní krajina na severu, skvostné písečné duny na jihu a bizarní skaliska na západním pobřeží.

Ostrov byl již v polovině minulého století trefně nazván "kontinentem v miniatuře". K největším lákadlům pro turisty patří bezesporu písečné duny na jihu ostrova v Maspalomas, přístav v hlavním městě Las Palmas, nebo jeho pravý opak, jachetní přístav v malém jižním městečku Puerto de Mogán.

Během celodenního výletu toto vše a mnoho dalšího uvidíte a zjistíte, že ostrov je nejen krásný a rozmanitý, ale poznáte, jak rozdílné je klima na jihu a severu ostrova. Klima na severu Gran Canaria je ovlivněno severovýchodními pasáty a proudění přináší do této části ostrova mraky, vydatné deště a odlišuje ji tak výrazně od jižní, turisticky využívanější části Gran Canaria. 

Podle času snídaně Vás vyzvedneme před Vaším hotelem a na úvod zamíříme do přístavunazývaného "kanárskými" Benátkami a k replice historického větrného mlýnu. Dále budeme pokračovat se zastávkou u barevných skal a ve starobylé kanárské vesničce se sukulentní džunglí až k západnímu pobřeží. Zde navštívíme úžasnou prosklenou vyhlídku na strmých skalách západního pobřeží s úchvatnými výhledy na Tenerife a celé pobřeží.

Následovat bude návštěva tradičního kanárského přístavu, kde v jedné z přístavních restaurací můžete ochutnat čerstvou rybu nebo chobotnici (nutná předchozí domluva). Shlédnete kostel (bez záruky otevření), který proslul tím, že se zde sloužila koncem 15.století mše před první cestou Kryštofa Kolumba na výpravu do Ameriky. Stávající provedení kaple je ze 17.století a nadchne skutečně každého nejen tím, že se v něm nachází nejcennější obraz na Kanárských ostrovech  z dílny vlámského malíře van Cleeve Panna s dítětem (otevřeno sobota a neděle). 

Najdete symbol Gran Canaria - torzo proslulého "Božího prstu", ke kterému i přes částečné poničení hurikánem v listopadu 2005 stále směřují kroky mnoha návštěvníků. Následovat bude procházka nad oblázkovou pláží s nádhernými scenériemi západních ostrovních skal a kolem přístavních restaurací, s vyhlídkou na sedmou nejvyšší pobřežní skálu světa. K dispozici je i řada obchůdků se suvenýry skutečně kanárského původu, kanárskými banány, pomeranči a sýrem

Z přístavu pojedeme přes město tradiční slavnosti "větviček" se zachovalým historickým kanárským centrem (možnost návštěvy malé botanické zahrady - vstupné 1,50e) do bývalého hlavního města předšpanělské civilizace, kde shlédneme šlechtický palác s krásným dračím stromem. Následovat bude město vody Firgas, "banánové město" Arucas s neogotickou katedrálou, banánová plantáž a krásný park s dračími stromy. Na závěr výletu nás čeká průjezd městem Las Palmas a krátká procházka historickou čtvrtí Vegueta

Při zpáteční cestě do hotelu se zastavíme v srdci písečných dun Maspalomas, kde náš výlet skončí.   

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Upozorňujeme, že pondělí není vhodným termínem pro tento výlet z důvodu uzavření některých památek. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení na sever ostrova (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. 

Pitná balená voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není (bez předchozí domluvy) oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo.

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, ale nejpozději v 9:00 hod. Doporučený čas odjezdu v zimních měsících v 08:30 hod.. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 19. hodiny.  Výlet trvá 10 hodin. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif. 

TELEGRAM: @Grancanariaservis_cz

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout