Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Tour aneb poznejte celý ostrov za jeden den

pc300578_resize.jpg

Celodenní výlet (cca 9,5 hodiny) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě, Vás seznámí s celým ostrovem, se všemi krásami, uvidíte hlavní zajímavosti ostrova. Naše výhody máte přehledně ZDE

A co uvidíte? To nejlepší z ostrova Gran Canaria, posuďte sami!

Sopečný kráter Bandama - průjezd hlavním městem Las Palmas - pláž Las Canteras - likérka Arucas s ochutnávkou (poplatek) - město Arucas s katedrálou - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - borovicové lesy - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide - čedičové monolity Roque Bentayga a Roque Nublo - výjezd na nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - město v horách San Bartolomé - údolí tisíce palem Fataga - návštěva palmové oázy - vodní mlýn ze 16.století - starokanárská vesnička Fatagavyhlídka na Maspalomas - písečné duny Maspalomas. 

Poznáte tento minikontinent, sestávající z písečných dun, pláží, vysokých hor, strmých údolí, banánových plantáží a malebných měst s tradiční kanárskou architekturou. Vysoké skály, zelení obdařený sever ostrova s množstvím polí, políček a plantáží, skvostné písečné duny na jihu, to jsou skutečná lákadla pro všechny cestovatele. Poznáte, jak rozdílná příroda a počasí je na Gran Canaria, kdy mezi severem a jihem bývá rozdíl i šest nebo sedm stupňů Celsia a na horách se třeba v zimě teploty blíží nule. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete sami.                                                              

HOTEL                                                                 POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8*** 9-21****
Maspalomas 120 215 270 590
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 215 270 590
Taurito/Mogán 125 215 275 590
Las Palmas 145 235 295 590

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus, ****bus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • pro skupinu nad 22 osob cena na vyžádání
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 70 euro/osobu, s polovičním programem, i bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • u výletů pro více než 8 osob může výjimečně dojít k vynechání některých zájmových míst z důvodů dopravní dostupnosti (autobus do některých míst neprojede)
  • likérka v Arucas je o víkendu uzavřená
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám  na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem více než 8 osob se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem. Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

PROGRAM VÝLETU - ZÁKLADNÍ VARIANTA

Podle času snídaně ve Vašem hotelu Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhaslý sopečný kráter Caldera de Bandama, ležící nedaleko Las Palmas. Kráter je hluboký přes 200 metrů a má průměr jeden kilometr. Před tisíci roky se do sopky dostala dešťová voda a ta následně explodovala. Z hory nad kráterem jsou nádherné výhledy do zeleného údolí zvaného "kanárské Toskánsko", na centrální pohoří ostrova, město Las Palmas, přístav a na celé východní pobřeží včetně letiště. 

Potom pojedeme dále na sever do hlavního města Las Palmas. Město projedeme a zastavíme se u známé pláže Las Canteras, kde budete mít možnost krátké procházky v okolí koncertní síně Alfredo Kraus a shlédnete "chodník slávy" jako v Hollywoodu (Gerard Depardieu, Omar Sharif a další osobnosti) a uvidíte přes dva kilometry dlouhou pláž s většinou hotelů a podstatnou část severního skalnatého pobřeží ostrova. Na pláži jsou většinou nádherné vlny a desítky surfařů. Alternativně namísto této zastávky se projedete 15 minut historickou čtvrtí Vegueta. 

Náš výlet bude pokračovat do města rumu Arucas, kde je k vidění nádherná neogotická katedrála a pěkné historické centrum (katedrála je ve středu uzavřená!). Navštívíte likérku Arehucas, s průvodcem z likérky si prohlédnete sklepy a výrobní provoz s následnou ochutnávkou rumů a likérů (vstupné 7 euro/osobu, průvodci hovoří anglicky, německy, španělsky, francouzsky). V případě zájmu si můžete zakoupit výběr z produkce lihovaru v podnikové prodejně a to se zajímavou slevou. 

Dále budeme pokračovat do města Teror, známého kostelem s patronkou všech věřících kanárských ostrovů, Virgen del Pino. Madona bez úhony přežila zřícení kostela v 16.století a při návštěvě kostela a muzea (vstupné 2 eura) uvidíte, že má skutečně jednu polovinu tváře smutnou a druhou veselou. Projdete se ulicí s překrásnými balkony na historických domech. Nahlédneme do šlechtického domu z 15.století, kde nyní sídlí muzeum (dočasně zavřeno) a vysvětlíme si, proč se nemá Španělsko s městem Teror moc rádo a co má společného s tímto městem naše Praha :-). Labužníci budou mít možnost za mírný příplatek ochutnat salám chorizo de Teror a výborné sýry. Ve městě je jedna z nejlepších prodejen suvenýrů z Gran Canaria, s bohatým výběrem, příznivými cenami a zárukou, že zboží je z kanárských ostrovů a nikoliv z Číny. Ve městě je možnost oběda v kanárské restauraci se zaručeně pravým kanárským jídlem v ceně kolem 15 euro za osobu (oběd není v ceně výletu).

Po prohlídce města Teror namíří kola našeho auta do vysokých hor, projedeme zemědělské údolí Valleseco plné pomerančovníků a zemědělských farem a poté navštívíme Cruz de Tejeda, geografický střed ostrova. Zde jsou za dobrého počasí krásné výhledy na skalní monumenty Roque Bentayga a Roque Nublo a sousední Tenerife s nejvyšší horou Španělska Pico de Teide. Další krátká zastávka na vyhlídce nad městem Tejeda bude u kanárského trhovce s nabídkou místních specialit, jako například sýru Queso de flor zrajícího v jeskyních. Zakoupit můžete dále originální grankanárský med z mandlových květů, marcipán, sušené ovoce, mandle v čokoládě, kanárské omáčky, medový rum nebo tradiční kanárské oblečení. 

Následně přes vyhlídku do centrálního sopečného kráteru vyjedeme na nejvyšší horu Gran Canaria, Pico de Las Nieves (1949 m n.m), odkud je překrásný výhled na celý střed ostrova, západní pohoří, skalní monumenty Roque Nublo a Roque Bentayga. Při příznivém počasí je vidět nejvyšší hora Španělska Pico de Teide (3.718 mnm) na sousedním ostrově Tenerife a celý jih Gran Canaria se světoznámými dunami. 

Z Pico de Las Nieves zamíříme s malou zastávkou v borovicových lesích ke skalnímu monumentu Roque Nublo (po domluvě možnost zastávky a hodinového treku ke skalnímu monumentu - nutná pevná obuv, příplatek 12e) a dále budeme pokračovat na jih ostrova s krátkou zastávkou v historickém horském městečku San Bartolomé (vyhlídka do oblasti Tirajanas a na město Santa Lucia a skálu Fortaleza), přes Fataga až do Playa del Inglés, kde navštívíme písečné duny Masplomas.

Na závěr výletu Vás  dopravíme zpět do Vašeho hotelu. 

VARIANTY VÝLETU

Naším hlavním cílem je individuální přístup k zákazníkovi a k jeho přáním. Gran Canaria je nádherný ostrov, skutečný mini kontinent, všechny jeho krásy však bohužel není možné shlédnout za jeden den. Každý z našich klientů má jiné preference, někdo rád fotí, jiný chce výlet prodloužit hodinovým trekem, další by rád okusil piknik ve skoro dvoukilometrové nadmořské výšce uprostřed šumících borovic, někoho více zajímá život starých kanářanů a jejich bydlení v jeskyních, jiný zase uvírá návštěvu městečka Tejeda a mandlové cukrárny.  

Na základě přání mnoha našich zákazníků a pro všechny milovníky našeho ostrova, jsme připravili další varianty nejoblíbenějšího výletu - GRAN TOUR.  

A. Pro milovníky fotografování a přírody 

Pokud upřednostníte přírodu před návštěvou likérky ve městě Arucas (likérka se uzavírá ve 13 hodin), připravili jsme pro Vás tzv. obrácenou trasu. Důvodem je působení pasátových větrů, které po poledni přinášejí na vrcholky hor husté pasátové mraky, které nepřejí fotografování. Po ránu je centrální oblast hor většinou bez mraků, vzduch je i v létě čistý a navíc pro fotografování skalisek Nublo či Bentayga je výhodněji postavené slunce. Pro tuto variantu Gran Tour doporučujeme odjezdy od hotelu například již od osmé hodiny ranní.

Gran Tour tedy pojedeme v pořadí : vyhlídka na Maspalomas a údolí Fataga, vesnička Fataga - palmová oáza a vodní mlýn - město San Bartolomé - vyhlídka na skálu Roque Palmés (jedině v tomto výletu!) - zastávka u štítu Roque Nublo - nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - kanárský trhovec s nabídkou sýrů, oliv, mandlí a dalších specialit - borovicové lesy, hruškové sady - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - městečko Firgas s vodní kaskádou - město Arucas s katedrálou a parkem - pláž Las Canteras (nebo hist. čtvrť Vegueta) - průjezd městem Las Palmas - sopečný kráter Bandama - vyhlídka na duny Maspalomas s vycházkou do dun.

B. Pro milovníky přírody a trekingu

Tak jako ve variantě A. "fotografování" i zde vynecháme likérku ve městě Arucas (zavírací doba) a pojedeme Gran Tour ve stejném směru a pořadí jako v alternativě A. - fotografování, tedy "obráceně". Získaný čas využijeme na trek k čedičovému monolitu Roque Nublo, který je v délce 2,5 kilometru a zabere středně trénovanému turistovi cca 1,5 hodiny i s krátkou přestávkou na vrcholku. Na trek je vhodná pevná obuv, opalovací krém a v zimě oblečení do hor. I zde doporučujeme kvůli počasí a výhledům do krajiny vyjet v časnějších hodinách. 

Gran Tour s trekem na Roque Nublo bude tedy obsahovat : vyhlídka na Maspalomas a údolí Fataga, vesnička Fataga - palmová oáza a vodní mlýn - město San Bartolomé - trek na čedičový štít Roque Nublo - nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - kanárský trhovec s nabídkou sýrů, oliv, mandlí a dalších specialit - piniové háje, hruškové sady - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - město Arucas s katedrálou a parkem - pláž Las Canteras (nebo hist. čtvrť Vegueta) průjezd městem Las Palmas - sopečný kráter Bandama - vyhlídka na duny Maspalomas s vycházkou do dun.

C. Horské městečko Tejeda a mandlová cukrárna

Tak jako ve variantě A. "fotografování" nebo B. "treking k Roque Nublo" i zde vynecháme likérku ve městě Arucas (zavírací doba) a pojedeme Gran Tour ve stejném směru a pořadí jako v alternativě A. i B., tedy "obráceně". Získaný čas využijeme k návštěvě horského městečka Tejeda, ležícího na dně stejnojmenné kaldery. Součástí prohlídky městečka je i návštěva kultovní mandlové cukrárny s nepřeberným množstvím regionálních sladkostí. Z důvodu vyššího projezdu účtujeme příplatek 10 eur. 

Gran Tour s návštěvou Tejedy bude tedy obsahovat : vyhlídka na Maspalomas a průjezd údolím Fataga - město San Bartolomé - nejvyšší vrchol ostrova Pico de Las Nieves (1949 mnm) - výhledy na nejvyšší horu Španělska Pico de Teide a čedičové monolity Roque Bentayga Roque Nublo - kanárský trhovec s nabídkou sýrů, oliv, mandlí a dalších specialit - piniové háje, hruškové sady - geografický střed ostrova Cruz de Tejeda - městečko Tejeda s mandlovou cukrárnou - zelený zemědělský sever, pomerančovníky, eukalyptové háje - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - město Arucas s katedrálou a parkem - pláž Las Canteras (nebo hist. čtvrť Vegueta) - průjezd městem Las Palmas - sopečný kráter Bandama - vyhlídka na duny Maspalomas s vycházkou do dun.

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor. 

Je-li součástí výletu trek, je nezbytné se vybavit vhodnou obuví. 

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo. Pokud máte zájem o zastávku v kanárské restauraci, informujte nás předem. Upravíme program výletu. 

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18. hodiny.  Výlet trvá 9,5 hodiny. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

TELEGRAM: @Grancanariaservis_cz

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout