Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas- historické památky, muzea a kostely

vegueta_1.jpg

Celodenní výlet (10 hodin) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás velmi podrobně seznámí s hlavním městem ostrova, se všemi jeho krásami, hlavními památkami. Naše výhody máte přehledně ZDE

Vypravujeme pouze privátní malé skupinky, autobus touto trasou neprojede, uvidíte to, co jiní nemají šanci shlédnout! 

A co uvidíte? To nejlepší z hlavního města Las Palmas de Gran Canaria, posuďte sami! 

Historická čtvrť Vegueta - katedrála sv. Anny - Casa de Colón (muzeum Kryštofa Kolumba) - Museo Canario - Iglesia de San Agustín - Parroquía de Santo Domingo de Guzmán - Iglesia de San Francisco de Borja - Castillo de la Luz - Castillo de Mata - Parroquía de San Francísco de Asís - Ermita de San Telmo a další památky dle vašeho výběru. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

HOTEL                                                                     POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8***
Maspalomas 120 205 -
Puerto Rico/ANFI/Amadores/Arguineguín 125 205 -
Taurito/Puerto Mogán 130 215 -
Las Palmas 150 215 -

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 60 euro/osobu, s polovičním programem, bez českého doprovodu a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • výlet neorganizujeme v pondělí z důvodu uzavření některých památek
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. Upozorňujeme, že některé památky jsou o víkendu nepřístupné.
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě.

PROGRAM VÝLETU

Ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme do historické čtvrti Vegueta v Las Palmas. Budeme projíždět po východním pobřeží a na skok se zastavíme v malé zátoce s vesničkou, kde lidé ještě stále bydlí v jeskyních. 

Ve Veguetě dopoledne shlédneme katedrálu se sakrálním muzeem, vyhlídkovou věž, muzeum Kryštofa Kolumba (Casa de Colón) a kostel Parroquía Matriz de San Agustín. Projedeme se historickými uličkami, nahlédneme do některých paláců, popovídáme si o bouřlivé historii plné potyček s piráty. Naše kroky potom budou směřovat do parku San Telmo a do stejnojmenné Ermity se sochou svatého Jana Nepomuckého. Následovat bude Parroquía de San Francísco de Asís a potom historický hrad Castillo de la Luz a následně Castillo de Mata.

Chvilku odpočinku můžete následně strávit procházkou po promenádě pláže Las Canteras a využít případně jednu z mnoha místních restaurací či kaváren k posilnění.  

Odpoledne se po krátké prohlídce přístavu a repliky lodě Kryštofa Kolumba vrátíme do historické čtvrtě Vegueta a naším cílem bude Museo Canario (kanárské muzeum), Parroquía de Santo Domingo de GuzmánIglesia de San Francisco de Borja (jezuitský kostel).

S ohledem na otevírací dobu kostelů v pozdních odpoledních hodinách se do hotelu vrátíme po sedmé hodině večerní. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Nedoporučujeme výlet v pondělí, kdy jsou některé památky uzavřené. V některých památkách a muzeích se platí vstupné.

Seznam památek ke shlédnutí není dogma. K návštěvě se nabízí v Las Palmas i obří mořské akvárium Poema del Mar nebo některý z městských parků. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuv, do batohu sebou teplejší oblečení a deštník (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. 

Většinu památek navštívíte samostatně, společně si projedeme jenom uličky historické čtvrti Vegueta. K jiným památkám vás vždy z důvodu úspory času přímo zavezeme, nečeká vás tedy žádné celodenní mnohakilometrové "šlapání"po městě. 

Balená voda je během výletu pro všechny zdarma v objemu až 2 litry na osobu, netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. V průběhu výletu je možnost krátké zastávky na jídlo na pláži Las Canteras.

Výlet je vhodný pro děti od 6 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 19. hodiny. Výlet trvá 10 hodin. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

 

Vytisknout