Jdi na obsah Jdi na menu
 


Východní tour

006_resize.jpg

Celodenní výlet (cca 9 hodin) s českým řidičem a privátním doprovodem v jedné osobě Vás seznámí s východem ostrova, se všemi jeho krásami, hlavními turistickými atrakcemi. Naše výhody máte přehledně ZDE

Vypravujeme pouze privátní malé skupinky, autobus touto trasou neprojede, uvidíte to, co jiní nemají šanci shlédnout! 

A co všechno uvidíte? TOP z východní části Gran Canaria.

Historické město biskupů - údolí obydlených jeskyň a mandloní - město mlýnů cukrové třtiny - svatyně a obětiště předšpanělských obyvatel - první hlavní město ostrova - městský akvadukt - sopečný kráter Bandama - vinařská oblast - botanická zahrada - pláž Las Canteras - historická čtvrť Vegueta - katedrála Santa Anna - muzeum Kolumba - mořský gejzír - prohlídka písečných dun Maspalomas.

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.               

HOTEL                                                                     POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4* 5-6** 7-8***
Maspalomas 115 205 265
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 205 270
Taurito/Mogán 130 205 275
Las Palmas 150 215 295

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus)!!

  • *os.auto, ** MPV, ***mikrobus, ****bus
  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety od 60 euro/osobu, s polovičním programem, bez českého doprovodu a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • v sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

PROGRAM VÝLETU

Brzy ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme do města, které se stalo po zničení Las Palmas sídlem kanárských biskupů. Město má velmi zachovalé historické centrum a po desetiletí je národní památkou. Projdeme se křivolakými uličkami, nahlédneme do kostela sv. Šebestiána, ukážeme si "parkoviště" oslů kanárských zemědělců, nahlédneme do několika historických domů. Několik kaváren na pitoreskním náměstí s nádhernými stromy a sochami nás vyzve k vychutnání dopolední kávy. V nedalekém obchůdku je možnost zakoupení vkusných a cenově výhodných suvenýrů. 

Dále pojedeme do hlubokého a strmého údolí plného mandloní, na jehož konci nás čeká nejen krásný výhled přes hluboké údolí až na hladinu oceánu, ale také malý kostelík. Při zpáteční cestě se zastavíme v lokalitě, kde lidé do dnes ještě obývají skalní jeskyně a (bez záruky otevření) jednu z nich navštívíme, stejně tak i restauraci či kostel ve skále. 

Přes malá skalnatá údolí se následně dostaneme do oblasti, kde archeologové objevili jedny z nejvýznamnějších nalezišť osídlení prehispánských obyvatel, navštívíme posvátnou svatyni, jeskyně a almogaren, obětiště dávných obyvatel ostrova. Pokračovat budeme do města, jehož význam vzrostl po vpádu Španělů a kdy se tato oblast ostrova stala doslova cukrovou velmocí, uvidíme původní vodní mlýn a úzké křivolaké středověké uličky. Následovat bude prohlídka starého městského akvaduktu a historické části s bývalým klášterem, kostelem a také nádherně rekonstruovaným měšťanským domem v prvním hlavním městě ostrova. 

Pokračovat budeme přes několik údolí s bujnou vegetací a neposkvrněnou krajinou až k sopečnému kráteru Bandama, kde budeme mít možnost výhledů na podstatnou část severní a východní části ostrova. Povíme si o významu vinařství pro ostrov a poodkryjeme roušku tajemství "malvazie". Další zastávkou bude botanická zahrada s největší výstavou sukulentů v Evropě. Procházka vavřínovým či borovicovým lesem nenechá chladným žádného návštěvníka, stejně tak ukázka zemědělské usedlosti primitivně hospodařících kanárských rolníků. 

Přes malé kanárské vesničky, se stále zřetelnými historickými rysy kanárské architektury, se dostaneme na pláž Las Canteras, skoro tříkilometrovou písečnou kanárskou "Copa Cabanu". Předtím ale ještě navštívíme historické město, které se zapsalo významnou měrou do dějin ostrova v době pirátských vpádů a které dnes patří mezi nejžádanější adresy k bydlení na ostrově. Předposledním cílem je historická čtvrť Vegueta v hlavním městě Las Palmas s muzeem Kryštofa Kolumba (10-18 hod., vstup 4€), jehož stěny skrývají. mimo jiné, vzácné artefakty z Kolumbovy doby a katedrálou Santa Anna (10-16,30 hod., vstup 3€) s vyhlídkovou věží (10-16,30 hod., vstup 1,50€) 

Po prohlídce historické části hlavního města zamíříme k jednomu ze "sedmi divů" kanárských ostrovů, mořskému gejzíru. Příroda za miliony let vytvořila úkaz, který po většině času dává vyniknout mohutné síle oceánu a gejzír tryská vodu mnoho metrů vysoko. Poslední zastávkou jsou pak písečné duny Maspalomas, kde budete mít možnost kilometrové procházky podél dun a následně vystoupení na nejvyšší z nich. 

V Maspalomas, u dalšího z divů kanárských ostrovů, náš výlet končí a zahájíme návrat do vašeho hotelu. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor. 

Je-li součástí výletu trek, je nezbytné se vybavit vhodnou obuví.

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

V ceně výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka v restauraci za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Většinou je v průběhu výletu možnost krátké zastávky na jídlo.

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18. hodiny.  Výlet trvá 9 hodin. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář