Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajuplné Barranco de las Vacas - Tobas de Colores

barranco_de_las_vacas_0011.jpg

Dvouhodinový výlet (hodina čistého času na místě) v osobním autě pro čtyři cestující s českým řidičem a průvodcem v jedné osobě, který Vás zaveze na mimořádné místo ostrova Gran Canaria. Na místo, kde naleznete doslova "přírodní šperk". Je to Barranco de las Vacas, konkrétně Tobas de Colores. Geologický rozmar, který vás přenese do jiných časů, do jiných světů, do jiných realit. 

Gran Canaria nám nabízí bezpočet  nádherných míst, které stojí za to navštívit, ať už jsou to hory, města, lesy atd. Mezi ty nejzajímavější patří bezesporu slotový (štěrbinový) kaňon Tobas de Colores, který hodně připomíná Antelope Canyon z Arizony. Určitě stojí za to Tobas de Colores vidět na vlastní oči a možná cítit pokoru před tím, jaká kouzla příroda dokáže.

Vše doprovodíme po dobu cesty podrobným výkladem z historie i současnosti Gran Canaria. Výlet je vhodný i pro děti od 6 let. 

CO UVIDÍTE? POSUĎTE SAMI!

Samotné barranco de las Vacas není ničím příliš významné, nejzajímavější je jeho část zvaná Tobas de Colores, která má délku jen pár desítek metrů. Je vytvořena z vulkanické horniny, lehké a porézní konzistence (nazývá se „tuf“), který vzniká nahromaděním popela nebo jiných malých prvků, které jsou vypuzovány při erupcích.

V případě Tobas de Colores z Barranco de las Vacas se odborníci shodují, že vznikly, resp. byly vymodelovány silou vody. Tyto sotva 50 metrů dlouhé skály "vytesaly" v uplynulých tisíciletích silné deště a proměnily je ve fascinující geologický útvar. Tobas de Colores byly donedávna téměř neznámé. V posledních letech se ale stalo téměř "módou" získat „dokonalou fotku“ na tomto kouzelném místě a nejlépe ji umístit na instagram. To je důvod, proč toto místo je každý den a skoro v každou hodinu doslova obsypáno návštěvníky a bohužel je nyní těžké si ho užít s klidem.

Turistické brožury a rady na "google" vám jako nejlepší čas k návštěvě doporučí brzy ráno nebo těsně před západem slunce. A to nejen proto, že se vám bude snáze zaparkovat, protože tam není tolik lidí, ale také proto, že si užijete absolutní klid. Bohužel v ten čas, tedy bez přímého slunečního svitu, vás "Tobas de Colores" příliš nenadchne. Nejkrásnější totiž jsou, když je slunce doslova v nadhlavníku. S námi máte jistotu, že vás ke kaňonu odvezeme právě v tento čas

Upozorňujeme, že zaparkovat poblíž Tobas de Colores je takřka nemožné. Zaparkovat můžete asi 300 metrů před mostem přes barranco směrem od města Agüimes, nebo asi 200 metrů dále směr Temisas. Parkovací místa jsou však většinou přeplněná a policie je při odstavení auta přes plnou čáru zcela nekompromisní. Bohužel zde také dochází často ke krádežím, kdy lapkové využívají skutečnost, že každý opouští auto na minimálně jednu hodinu. S námi se ale problémům s parkováním hladce vyhnete. Přivezeme vás až přímo k místu sestupu do údolí, vše vám vysvětlíme a domluvíme si komunikaci po skončení prohlídky Tobas de Colores. Opět vás vyzvedneme na stejném místě a bezpečně odvezeme do hotelu. 

Poslední doporučení se týká obuvi. Přestože je trasa poměrně jednoduchá, je nutné si vzít vhodnou obuv s pevnou patou, abyste se vyhnuli jakémukoli zranění.

PROGRAM VÝLETU

Vyjedeme z Vašeho hotelu a během 25-30 minut dojedeme k údolí Las Vacas. 

Sestoupíte do údolí a dojdete do míst, kde budete doslova sevřeni v tubusu, který příroda vytvořila ze sopečného popele. Budete mít dost času si "vyčekat", až bude ta nejzajímavější část Tobas de Colores zcela bez lidí. Běžně se v místě stojí fronta a lidé disciplinovaně a ohleduplně čekají, až si předchozí skupina vše nafotí, udělá nezbytná selfie a uvolní prostor. Vše je věcí domluvy. Pouze s naší dopravou se tak nebudete stresovat, že zatímco si budete užívat tento zázrak přírody, někdo vám vykrade nebo odtáhne auto. Příjemná není ani pokuta za špatné parkování ve výši i 200 eur. A věřte, že španělská policie vám pokutu umí doručit i do Čech a s příplatkem.

Následně Vás zavezeme zpět do hotelu, zpáteční cesta trvá opět 25-30 minut. V samotném údolí tak strávíte hodinu.

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s návštěvou písečných dun Maspalomas - příplatek 8 euro (prodloužení výletu o půl hodiny)

- s návštěvou tradičního kanárského města Agüimes - příplatek 12 euro (prodloužení výletu o hodinu)

- s obědem v tradiční jeskynní kanárské restauraci v údolí Guayadeque (příplatek 12e za hodinu prodloužení a dojezd do restaurace)

Prosíme, informujte nás o Vašem přání přede dnem výletu, nejlépe při jeho objednání.

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email, whatsapp nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou trekovou obuv, vhodné teplejší oblečení v závislosti na počasí (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 6 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru. Případně je na výletu možnost dobití baterií většiny mobilních telefonů. 

ODJEZDY v čase podle slunečního svitu, většinou dopoledne. Výlet trvá minimálně 2 hodin, pro lokality Taurito a Mogán to může být o cca 30 minut více. 

CENA za auto : 

destinace cena za cestu tam a zpět 
Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras * 39  
San Augustín, Bahía Feliz 39  
Puerto Rico, Amadores, ANFI ** 42  
Taurito, Mogán 45  
Las Palmas  79 €

* včetně  El Tablero, Campo International, San Fernando, Vecindario       ** včetně Arguineguín, Salobre

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby).

Cestovní kanceláře tento výlet nenabízejí, ani v rámci tzv. celodenních akcí. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.  

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů, nemoc a pod.).

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus nebo minibus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout