Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celodenní výlet lodí na pláž Gui Gui

playa-de-gui-gui.jpg

VÝLET ZAHRNUJE

- dopravu brzy ráno z hotelu do přístavu, loď vyplouvá v 8 hodin

- celkem 6 hodinový výlet motorovým člunem na Gran Canarii, dech beroucí rychlost 35 uzlů na moři

- 3 hodiny na pláži Güi Güi + svačina, nápoje, ovoce + Kanárský oběd na pláži Güi Güi + možnost vidět velryby, delfíny a plavat v Atlantském oceánu + exkluzivní výhledy na civilizací nedotčené partie ostrova + profesionální živé vyprávění o mořském životě od zkušeného kapitána + toaleta na lodi

- dopravu zpět do hotelu 

UPOZORNĚNÍ: Zájezd není možný pro malé děti do 6 let a osoby se zdravotním postižením a těhotné ženy. Jsou potřebné základní plavecké dovednosti – abyste se dostali z lodi na pláž, musíte vstoupit do vody. Berte to prosím v úvahu při plánování cesty (vodotěsné tašky a kryty na telefon koupíte v mnoha turistických obchodech) – neneseme žádnou odpovědnost za vaše elektronická zařízení ani za váš jakýkoli jiný majetek, který si berete na palubu.
Přestože organizátor vynakládá maximální úsilí, aby vám umožnil vystoupit na pláž, uvědomte si prosím, že se jedná o divokou pláž a někdy není možné vystoupit kvůli podmínkám na moři. V tomto případě se organizátor pokusí najít jinou pláž, ale může se stát, že vylodění nebude možné a jídlo bude podáváno na palubě lodi. Vaše bezpečnost je základní priorita.

CO UVIDÍTE A ZAŽIJETE

Pláž Güi güi leží pod mohutnými skálami jihozápadního pobřeží ostrova Gran Canaria. Tato pláž se nachází v národním parku a patří mezi skutečné perly kanárských ostrovů. Nevede sem žádná cesta a tak vyjma lodě je jedinou možností celodenní poměrně náročný trek.

Pláže Güi güi (Grande i Chico) jsou sice písečné, ale za přílivu jsou skoro celé pod vodou a tak ne každý je vlastně spatří. Ale nebojte se, že si pláž neužijete. Doporučíme vám takový termín výletu, kdy bude pláž celá vidět a vy si budete moci vychutnat její písečnou krásu. 

Pláž je mezi obyvateli a návštěvníky Gran Canaria poměrně známá, ale málokdo se může pochlubit tím, že ji osobně navštívil, rozhodně jednodušší je to přes google. Vlastně pláž není ničím "zajímavá". Kdyby byla někde v Maspalomas, asi by ji nikdo ani nenavštívil a v jejím okolí by rozhodně nevyrostly hotely. Přesto, nebo právě proto, je takovou grankanárskou Shangri La. 

Ve skutečnosti existují dvě Güi Güi pláže: Güi Güi Grande, která je menší a má šířku asi 350 metrů a její pojmenování ani tak nesouvisí s její velikostí, ale spíše vyplývá z velikosti samotné barranco. To sousední Güi Güi Chico je skoro dvojnásobná. Leží severně od Grande a je asi 650 metrů dlouhá. Dostanete se na ni lodí a nebo z Grande pěšky podél skal, ale při přílivu nebo rozbouřeném moři je nutná velká opatrnost, záchranáři jsou skutečně daleko. 

Celá oblast, kterou navštívíte během výletu, je skutečný ráj na zemi. Barranco de Güi Güi je poslední, turistickým ruchem neposkvrněnou částí ostrova

Bývaly doby, v časech hippies, kdy okolí pláže bylo obydlené, pěstovala se zde mariuhana a lidé se zde snažili najít svou cestu zpátky k přírodě. Ty časy jsou už dávno pryč a dnes je připomíná jen několik trvale usídlených. 

Následující VIDEO (od minuty cca 6:30) vám alespoň trochu přiblíží nádhernou přírodu tohoto zapadlého konce světa. 

ORGANIZACE VÝLETU

Moderní a rychlá loď pro 32 cestujících vyplouvá každou sobotu a popluje s vámi rychlostí až 35 uzlů z přístavu na pláž. Po cestě budete mít možnost nejen sledovat, zda vás nedoprovází delfíni, ale také nádherné partie sopečného pobřeží ostrova s mnoha jeskyněmi, ale i plážemi či vysokými skálami.

Na pláži Güi Güi loď zakotví a vy budete mít možnost vystoupit na břeh. Za nepříznivých podmínek shlédnete obě pláže Gui Gui z lodě a posádka vyhledá jinou vhodnou pláž, kde podmínky umožní kotvit a následně cestujícím vystoupit na břeh. Upozorňujeme, že na pláži Güi Güi není přístavní molo a tak je nutné při vystoupení z lodě vstoupit do oceánu a na břeh dojít případně doplavat. Také při nastoupení je nutné k lodi doplavat.  

Na břehu budete mít možnost strávit cca 6 hodin a využít tento čas ke koupání, opalování, šnorchlování, fotografování, procházkám po okolí včetně druhé pláže Güi Güi. 

Na palubě lodi je WC, ale nečekejte (vyjma příjemné posádky) žádné  další technické vymoženosti, na palubě není wifi nebo internet. V lokalitě, kam jedete, ani není signál mobilních operátorů

Co si vzít sebou? Sportovní oblečení, v zimních měsících (říjen - duben) pak i něco teplého, na moři fouká. Dále sluneční brýle, opalovací krém, plavky, ručník a něco na převlečení. Nezapomeňte foťáky a prostě vše, co vás napadne pro příjemný den na pláži. kdo se bude chtít procházet mimo pláž, nesmí zapomenout boty a nepromokavý obal, ve kterém vše přenesete na pláž. Určitě si vezměte igelitový sáček na odpadky. No a samozřejmostí je dobrá nálada!!

Loď na pláž k celodennímu výletu vyplouvá jen o víkendech, tedy v sobotu a v neděli. Informujte se u nás o volných termínech! 

Vyzvedneme Vás u hotelu a dopravíme do přístavu. Cesta z Las Palmas trvá hodinu, z Maspalomas a Mogánu trvá 20 minut, z Puerto Rico 10 minut. 

Auto je určené pouze pro Vás, nikoho cizího k Vám do auta nepřidáme. Auto jede přímo z hotelu do přístavu, stejně tak i při zpáteční cestě. 

V přístavu nastoupíte na loď a vyplujete na moře. Plavba na pláž trvá cca 40 minut, stejný čas i zpět.. 

Po návratu z moře vás vyzvedneme na molu a převezeme Vás (pokud si nebudete přát prodloužení výletu), přímo do hotelu.

Pevná cena v € za osobu za lístek na loď a dopravu z hotelu a do hotelu 

Destinace dospělý dítě 6-12 let
San Augustín 80€/osobu 50
Maspalomas 80 50
Playa del Inglés 80 50
Meloneras 80 50
Campo International 80 50
Arguineguín 80 50
ANFI/Puerto Rico 80 50
Amadores/Playa Cura 80 50
Las Palmas 100 50

Dospělým je každý ve věku od dovršení 12 let. 

Nutný minimální věk dětí je od 6 let.

Minimální počet osob pro výlet - 2. Při obsazení jednou osobou účtujeme příplatek ve výši 15 euro (Las Palmas 30 euro). 

Maximální počet osob pro výlet - 8. Větší počet jen při objednávce minimálně týden dopředu, platba možná i bankovním převodem. 

Doporučujeme: naplánujte si termín výletu s námi ještě před odletem na dovolenou. Po vašem příletu se s vámi spojíme a domluvíme podrobnosti. Výlet se platí předem v hotovosti (EUR), přijedeme za vámi do hotelu (pro Las Palmas účtujeme přirážku 20 euro). Zajistíme vám vstupenky na loď a v den výletu vás odvezeme do přístavu. Po návratu z moře vás odvezeme do hotelu. Upozorňujeme, že rezervace míst na lodi bez provedené úhrady nejsou možné. 

Vstupenky na loď můžeme zajistit jen 24 hodin před vyplutím.  

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuv, jednu teplejší vrstvu oblečení na loď (zejména v měsících říjen - březen), na moři může být silný vítr. V létě je nutný opalovací krém a případně pokrývka hlavy. 

Upozorňujeme, že může dojít ke změně v programu výletu, jeho zrušení z důvodu nenaplnění minimální kapacity nebo kvůli špatným podmínkám v oceánu či zásahu vyšší moci. V takovém případě Vám přepravní společnost nabídne jiný termín. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro jejich dopravu do přístavu a zpět do hotelu HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • výlety doporučujeme dětem od 5 let věku

REZERVACE telefonicky: zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif. 

REZERVACE e-mailem: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, místo ubytování na GC, počet osob.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

gui_2_resize.jpg

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář