Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šnorchlování a potápění při pobřeží Gran Canaria

snorkeling-swim-in-gran-canaria.jpg

I když "kanáry" nejsou Egypt, tak možná právě proto je potápění na Kanárských ostrovech zážitek, na který budete vzpomínat celý život. I když se to pro laika nezdá logické, tak otevřenost oceánu zaručuje větší bohatost zdejší (atlantické) flóry a fauny, než v menších uzavřených mořích.

Žijí zde tuňáci, platýzy, chobotnice, barakudy, želvy, rejnoci, úhořovci, pruhatci, očaři, pyskouni nebo i kanicové. Při hlubších ponorech najdou zkušení potápěči v labyrintech podmořských skal a nebo v jeskyních čtverzubce, murény či ropušnice, sépie, mořské koníky, slizouny atlanstké, tříploutvovce červené, hlaváče skalní, komorníky modroploutvé, trubkotlamky atlantské a další.  

Výjimkou nejsou ani další vodní savci, jako jsou delfíni, které sem přitahuje hluboký oceán a na živiny velmi bohaté stoupající podmořské proudy.

Na ostrově je několik potápěčských center, které vám zorganizují ponor, zajistí výcvik a umožní za doprovodu vysoce profesionálních instruktorů získat vlastní licenci. V nabídce většiny z nich jsou kurzy potápění s různou obtížností a základní certifikát získáte již za týden. tyto firmy vám většinou zajistí i dopravua nezbytné proškolení a zdravotní testy. Více informací naleznete na našem fóru ZDE

Ostrov Gran Canaria je ale oblíben i mezi vyznavači šnorchlování a těm je určena i naše nabídka Viditelnost v oceánu tam, kde není mělké písečné pobřeží, je klidně i 20 - 25 metrů a každého překvapí bohatá podmořská vegetace.

Šnorchlovat se dá v podstatě všude, výhodnější je to samozřejmě tam, kde není písek při pobřeží. Je nutné si dávat pozor na vlny a pobřežní skály. 

Pro šnorchlování jsme pro vás vybrali několik vhodných míst mimo turistické lokality, kde jsou nejen vhodné podmínky pro přístup do moře, ale také klidné pobřeží bez turistů i domácích návštěvníků. Zavezeme vás do oblasti, která se pyšní mimořádnými podmínkami pro šnorchlování a kde se nachází až 400 druhů mořských živočichů. Budete si užívat v oblasti, která je vyhlášena mořskou rezervací právě pro své přírodní bohatství a rozmanitost života. 

Jako příklad skutečně nenáročného šnorchlování může sloužit video z oblasti nedaleko Maspalomas. 

ORGANIZACE 

Šnorchlování není produktem "masové turistiky" a proto k požadavkům klientů přistupujeme individuálně. Odvezeme vás nejen na vhodné místo na pobřeží, ale sledujeme za vás i stav oceánu a případně, za nepříznivého počasí, přeložíme termín. 

Sdělte nám kolik vás je, kde trávíte dovolenou, jaké budete mít vybavení a kolik času chcete šnorchlování věnovat. 

Odvezeme vás v domluveném čase na pobřeží vhodné pro šnorchlování, počkáme 2 hodiny na pobřeží na vás a poté vás odvezeme zpět do hotelu. Pokud se vám bude vše líbit a budete chtít zůstat déle, vše je věcí domluvy. Za hodinu prodloužení účtujeme jen 5 eur. 

Cena za vozidlo tam a zpět

lokalita cena v € dopravy včetně 2 h. čekání
Maspalomas*  60 
Arguineguín/ANFI 70
Puerto Rico/Amadores 80
Mogán/Taurito 85

*Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Campo International, Maspalomas, Meloneras, Sonnenland, El Tablero, Salobre

ÚHRADA služeb se provádí v hotovosti po příjezdu na místo šnorchlování. 

Cena je vždy za auto, nikoliv za osobu. Počet cestujících v autě si určujete vy, my k vám nikoho do auta nedoplníme. 

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4, přepravíme ale i 8 lidí.

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil 702 560 575 a vysvětlete nám svá přání a požadavky. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Rezervace e-mailem: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, místo ubytování, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

potápění

(suddoo, 29. 5. 2020 22:22)

Dobrý den, před nedávnem jsem absolvoval kurz potápění u https://potapeni.seawolf.cz/ , takže by pro mě absolvování tohoto této aktivity neměl být problém. Od kdy do kdy se dá na Kanárských ostrovech šnorchlovat ? Rád bych přijel a zkusil si to.

potápění

(suddoo, 29. 5. 2020 19:37)

super