Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet lodí za delfíny, velrybami a želvami s koupáním v moři

grancanaria_delfines05_09.jpg

Někteří po návratu z tohoto výletu říkají, že zažili skutečné "blízké setkání třetího druhu". A není to jen metafora, ale skutečnost. Setkání s delfíny, bezprostřední kontakt s nimi v pobřežních vodách ostrova Gran Canaria, je jedním z největších zážitků Vaší dovolené.

O vynikající inteligenci delfínů se můžete přesvědčit sami, protože těchto zvířat je v pobřežních vodách našeho ostrova hojnost. Delfíni si zde snadno zajišťují potravu a tak si mohou dovolit ten luxus trávit část dne s turisty, doprovázejíc jejich lodě. Přítomnost delfínů usnadňují místní, na kyslík bohaté vody. 

Delfíni jsou aktivní brzy ráno, objevují se hned s prvními paprsky slunce. Je vhodné tedy volit výjezdy lodí vždy v dopoledních termínech, kdy jsou vidět v moři celé skupiny. Z 87 druhů, které jsou na celém světě, jich ve vodách kolem Gran Canaria najdete úctyhodných 29, a to včetně těch ohrožených. Někteří jedinci dosahují hmotnosti až kolem půl tuny, ale to jim v žádném případě nebrání skákat nad vodu, dělat ve vzduchu oblouky, skákat i ve skupinách, plout podél lodí a být dokonce rychlejší, někdy se zdá, že plují tak rychle, že už musí vzlétnout. To vše se děje hned vedle boku lodi.  Je vidět jak malý delfínek, držíc se v blízkosti matky, se snaží napodobit její obraty či skoky, uvidíte jak více jednotlivců předvádí skoky či tance, které se zdají být nacvičenou choreografií, prostě příroda zde předvádí jedno z nejkrásnějších a nejpůsobivějších představení.

Během vzrušující plavby trvající tři a nebo dvě hodiny (můžete si vybrat, cena je identická) tak uvidíte nejen delfíny případně velryby, želvy či létající ryby, ale budete mít možnost (tříhodinový výlet) se i v poklidném zálivu vykoupat a šnorchlovat. Příroda je však nevyzpytatelná a zvířatům se nedá nařizovat a tak se může stát, že například velryby nebo kosatky neuvidíte a nebo jen z velké vzdálenosti. Delfíni jsou však k vidění s velmi velkou pravděpodobností. Pokud by se tak nestalo, společnost provozující loď, by Vám navrhla náhradní termín. 

Na tříhodinové plavby se vyráží vždy v pondělí, středu, pátek (2 hodiny pro delfíny, 1 hodina na koupání a také krmení pobřežních ryb před návratem do přístavu). Vyplutí vždy v 10:00 a ve 13:30 hodin. 

Na dvouhodinové plavby se vyráží vždy v úterý, čtvrtek a sobotu, vyplutí v 10.00 a 12.30 hodin

Výlet je možné kombinovat například s výletem do přístavu Mogán

Organizace výletu 

Vyzvedneme Vás u vašeho hotelu a dopravíme vás do přístavu.

Auto je určené pouze pro vás, nikdo cizí s vámi nepojede. Auto jede z hotelu přímo do přístavu a následně z přístavu přímo do vašeho hotelu. Šetříme tak výrazně váš čas

V přístavu nastoupíte na moderní katamarán se dvěma palubami s kapacitou cca 70 lidí a v doprovodu zkušené posádky vyplujete za delfíny a velrybami.

Po návratu z moře vás vyzvedneme v přístavu a odvezeme přímo do vašeho hotelu.

Nabízíme také prodloužení výletu například o koupání na pláži Amadores, na pláži ANFI nebo o návštěvu přístavu Puerto Mogán s možností koupání nebo návštěvy trhů. Vyberte si a zeptejte se nás na cenu prodloužení výletu

S naší individuální dopravou ušetříte oproti jiným nabídkám výrazně čas, neboť nepojedete "sběrným autobusem", který objíždí desítky hotelů a jehož cesta do přístavu trvá i 2 hodiny, stejně potom i zpět. My vám garantujeme dobu dopravy do přístavu od hotelu během 20 minut (vyjma Las Palmas), taktéž zpátky, takže při dopoledním termínu v klidu stihnete oběd a odpolední koupání v moři či bazénu. S námi je tento výlet maximálně 4,5 hodinovou záležitostí, z toho tři hodiny jste na moři. 

S námi také máte oproti konkurenci výlet za delfíny o hodinu delší ( vždy v pondělí, středu a pátek)  a to včetně koupání v moři a to vše za stejnou cenu jako u konkurence při dvouhodinovém výletu. 

Pevná cena za osobu za lístek na loď a dopravu z hotelu a do hotelu* 

Destinace dospělý dítě do 12 let
San Augustín 55 29
Maspalomas 55 29
Playa del Inglés 55 29
Meloneras/Campo 55 29
ANFI/Puerto Rico 55 29
Amadores/Cura 55 29
Taurito 55 29
Puerto Mogán 55 29
Las Palmas 70 35

* Ceník platí pro objednávky od 30.5.2023

Děti do 3 let zdarma, ale jejich účast nedoporučujeme. Vhodný minimální věk dětí je od 5 let.

Minimální počet osob pro výlet - 2. Při obsazení jednou osobou účtujeme příplatek ve výši 15 euro (Las Palmas 30 euro). 

Maximální počet osob pro výlet - 8. Větší počet jen při objednávce minimálně týden dopředu, platba možná i bankovním převodem. 

Doporučujeme: naplánujte si termín výletu s námi ještě před odletem na dovolenou. Po vašem příletu se s vámi spojíme a domluvíme podrobnosti. Výlet se platí předem v hotovosti (EUR), přijedeme za vámi do hotelu (pro Las Palmas účtujeme přirážku 20 euro). Zajistíme vám vstupenky na loď a v den výletu vás odvezeme do přístavu. Po návratu z moře vás odvezeme do hotelu. Upozorňujeme, že rezervace míst na lodi bez provedené úhrady nejsou možné. 

Vstupenky na loď můžeme zajistit jen 24 hodin před vyplutím.  

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuv, jednu teplejší vrstvu oblečení na loď (zejména v měsících říjen - březen), na moři může být silný vítr. V létě je nutný opalovací krém a případně pokrývka hlavy. 

Upozorňujeme, že může dojít ke změně v programu výletu, jeho zrušení z důvodu nenaplnění minimální kapacity nebo kvůli špatným podmínkám v oceánu či zásahu vyšší moci. V takovém případě Vám přepravní společnost nabídne jiný termín. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro jejich dopravu do přístavu a zpět do hotelu HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • výlety doporučujeme dětem od 5 let věku

REZERVACE telefonicky: zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif. 

REZERVACE e-mailem: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, místo ubytování na GC, počet osob.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář