Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trek na Roque Nublo a k horskému jezeru

p3269847_resize.jpg

Pěší výlet ke skalnímu monumentu Roque Nublo a kráteru s různým místem startu a cíle. Pětihodinový výlet (základní verze) v osobním autě pro 1-4 osoby do nejvyšších hor ostrova Gran Canaria s výstupem k mýtické Oblačné skále. V rozšířené verzi je možné výlet zorganizovat jako celodenní i pro skupiny 5-6, 7-8 i více osob, informujte se u nás. To vše  s českým řidičem a doprovodem v jedné osobě. Naše výhody najdete přehledně ZDE.  

CO UVIDÍTE? POSUĎTE SAMI!

Skalní monolit Roque Nublo, druhý nejvyšší bod Gran Canaria (1813 m) působí jako z jiného světa. Čedičová skála se přísně tyčí nad holou plošinou jako varovný prst. Pokud nejste elitní horolezci, tak na samotný vrchol si budete muset nechat zajít chuť, ale výlet k úpatí Roque Nublo patří na Gran Canaria k nejzajímavějším.

V první části treku vyjdete pod samotnou skálu, obejdete ji velkým obloukem s nádhernými výhledy na dno centrální kráteru, který dal vzniknout celému ostrovu a nakonec k ní vystoupáte. Ve druhé části treku budete sestupovat na dno bývalého menšího sopečného kráteru, který dal vzniknout soustavě skal "Roque Nublo" a kolem vysokohorského jezera sejdete do jiné části tohoto skalního masivu. Nebudete se tedy vracet do místa, odkud jste vyšli. Tím bude Váš trek zajímavější. 

Během treku uvidíte skutečné TOP vyhlídky na horské masivy, střed ostrova, jižní pobřeží a západní národní park a ostrov Tenerife s nejvyšší horou Španělska Pico de Teide (za dobré viditelnosti). Na závěr výletu můžeme navštívit malebný přístav Mogán (příplatek 8 euro) a shlédneme tři vysokohorské přehrady, jedny z největších na Gran Canaria. Jinak se budeme vracet do hotelu stejnou cestou. 

PROGRAM VÝLETU

Odvezeme Vás od hotelu přes údolí tisíce palem Fataga (zastávka na vyhlídce na duny Maspalomas a celou jižní oblast ostrova včetně údolí "tisíce palem" Fataga) a město San Bartolomé až na parkoviště nedaleko skalního monumentu, kde vás vysadíme a po skončení treku vás vyzvedneme na smluveném místě na druhé straně skalního masivu. Parkoviště u skály je poměrně malé a parkování mimo vyhrazená místa je razantně postihováno policií (pokuta až 200 eur), bohužel se také množí krádeže věcí z opuštěných aut. 

Trasa ke skále a dolů je středně náročná, vyžaduje pevnou obuv a případné dodatečné oblečení, kdyby nahoře (zejména v zimních měsících) foukalo.

Na Roque Nublo doporučujeme vyrazit brzy, dříve, než se (hlavně v zimním období) začnou srážet mraky. Kolem poledne totiž pasátové větry pravidelně vytvářejí v centru ostrova mlžnou stěnu (ne nadarmo lze Roque Nublo přeložit jako „Oblačná skála") a pak už byste toho moc neviděli, což by byla škoda. Současně doporučujeme tento výlet naplánovat mimo víkend, kdy sem houfně vyrážejí canarios, pro něž je Roque Nublo posvátnou skálou.

Od parkoviště, kde Vás vysadíme, kvalitní stezka mírně stoupá řídkým lesem. Pod skálou zvanou "mnich" pokračujete lesem do oblouku pod Roque Nublo až dojdete k nádherné náhorní planině. To už budete za skoro hodinu a půl u prvního cíle treku, u skal "žába" a Roque Nublo. Pod Vámi se otevře skvostný výhled. Ať na vyprahlou krajinu rozbrázděnou hlubokými údolími, tak na skalní útesy nebo nádherné lesy. V hloubce pod sebou vidíte další pitoreskní monolit Roque Bentayga (1 404 m), jehož tvar silně připomíná skály z amerického Západu. V dálce pak nepřehlédnete siluetu sopky Teide (3715 m) na ostrově Tenerife. 

Při sestupu ze skály Roque Nublo na druhou stranu celého skalního komplexu sejdete do bývalého sopečného jícnu, který v geologicky "nedávné" době dal vzniknout skalám El Fraile, La Rana a Roque Nublo. Projdete kolem malé horské přehrady a po posledním stoupání sestoupíte do horského sedla, kde Vás již budeme čekat. Celý trek trvá asi 2,5 až 3 hodiny.

Při zpáteční cestě, lidskou civilizací nedotknutou krajinou, se můžeme zastavit v malebném přístavním městečku Puerto de Mogán (příplatek 8 eur), právem nazývaném "kanárské Benátky". Ještě před ním se zastavíme u vysokohorských přehrad a na vyhlídce nad skvostnými údolími Mogán a Veneguera

Na tento výlet můžeme vyrazit v týdnu i o víkendu.

Celý výlet (bez fakultativních doplnění) je přibližně na 6 hodin

Obtížnost : střední

Celková délka : 3,8 km

Doba chůze : min. 2:30 hod. 

Celkové stoupání : 450 m

Celkové klesání : 500 m

ODJEZDY podle času vaší snídaně

Účastníkům doporučujeme si uložit v mobilním telefonu aplikaci a offline verzi map Španělska včetně Kanárských ostrovů od MAPY.CZ

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

CENA za auto: 

Maspalomas/Meloneras 59 
Campo International/Playa del Inglés 59 
San Augustin/El Salobre  59 
Amadores/Puerto Rico/ANFI 65 
Taurito/Mogán/Puerto de Mogán 65 
Las Palmas  109

Cena je za auto. Auto je určené pouze pro Vás, my k Vám nikoho cizího do auta neposadíme

Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí, pouze v rámci tzv. celodenních akcí, bez českého doprovodu a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou, v cenách od 60 euro za osobu. Náš půldenní výlet trvá stejnou dobu jako tzv. celodenní výlety cestovních kanceláří, které se jezdí autobusy. 

V sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto. 

Auto je určené pouze pro vás, počet osob v autě si určujete sami. My k vám nikoho cizího do auta nepřidáme. 

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

 

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s trekem ke skalnímu úkazu "Okno do oblak" - Ventana del Nublo. Trasa treku 2,5 km, převýšení 750 m: příplatek 15 euro, výlet se prodlouží o 80 minut

- s exkurzí do originálního kanárského vinařství s možností ochutnávky i zakoupení vín: příplatek 5 euro, výlet se prodlouží o 20 minut

- s návštěvou městečka FATAGA a palmové oázy s vodním mlýnem: příplatek 10 eur, výlet se prodlouží o 30 minut

- s návštěvou EKO farmy ALOE VERA: příplatek 5 eur, výlet se prodlouží o 20 minut

- s výjezdem na nejvyšší horu Gran Canaria (1949 mnm), kde se před Vámi otevře nádherné panorama více než poloviny ostrova včetně písečných dun a sousední Tenerife (výhledy jsou pouze za příznivého počasí) a návštěva sopečného kráterupříplatek 18 eur, výlet se prodlouží o 40 minut, návrat do hotelu je pak jinou cestou než je výjezd do hor. 

 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Výlet je možné prodloužit o čas na oběd v tradiční kanárské restauraci (příplatek 5e za hodinu prodloužení).

Na výlet doporučujeme pohodlnou trekovou obuv, vhodné teplejší oblečení v závislosti na počasí (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 6 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru. Případně je na výletu možnost dobití baterií většiny mobilních telefonů. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, nejpozději v 9 hodin. Výlet trvá minimálně 5,5 hodiny, pro destinace Puerto Rico, Taurito a Mogán o půl hodiny déle. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob (viz ceník).

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme minibus nebo autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. Skupinu nad 8 osob doprovází při treku průvodce. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář