Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kráter Bandama a okolí

29. 3. 2014

 fotografie2314_resize.jpg

Kromě některých úseků pobřeží není na Gran Canaria kousek rovné země. Ostrov je pěkně souměrný, s půdorysem téměř dokonale kruhovým, a nejvyšší vrcholy se tyčí do výšky skoro 2000 metrů přesně uprostřed. Zatímco severní svahy Gran Canaria jsou zelené, porostlé bujnou vegetací, v jižní polovině panují polopouštní až pouštní poměry. Je to zajímavý protiklad, který díky dalekým rozhledům budete mít neustále na očích. Prostě Gran Canaria je rájem pro pěší turistiku

Pro začátek svých trekových výletů se vydejte s námi do přírodní rezervace Bandama v severní části ostrova. Hlavní město ostrova Las Palmas je sice odtud na dohled, přesto se jedná o jednu z přírodovědně nejzajímavějších oblastí Gran Canaria: krásný, pravidelný kráter zřetelně odkazuje na sopečný původ Kanárských ostrovů.

Jako bonus na závěr navštívíme rybářskou vesničku s lidskými obydlími ve skalách a vše zvládneme spolehlivě za 5 hodin včetně dopravy.

K organizaci výletu

Vyjedeme autem z vašeho hotelu a nejprve se podíváme pěkně z výšky vrcholu Pico de Bandama (569 m) na celý kráter a nádherné okolí plné vinic a zeleně, abyste si udělali představu o terénu.

Potom sjedeme trochu níže a vy se vydáte po svých po stezce kolem sopečného kráteru. Cesta není značená, ale směr je zřetelný: stačí se držet prašné a místy kluzké stezky po okraji kaldery. Trvá to o něco víc než hodinu a budete postupně měnit směr až dokončíte celou kružnici. Proměnlivé budou i vyhlídky, uvidíte do kráteru, dále na dlouhé úseky pobřeží, město Las Palmas i hory ve vnitrozemí.

Po dokončení okruhu ještě sejdete po strmé stezce dolů až na dno kráteru, kde dříve hospodařil farmář. Zpátky k autu vám nezbude než jít stejnou cestou.

Odjezdy každý den z Vaší destinace mezi 08:30 - 14:00hod. 

CENA : 

Maspalomas/Meloneras 59
Campo International/Playa del Inglés 59
San Augustin/El Salobre  59
Amadores/Puerto Rico/ANFI 65
Taurito/Mogán/Puerto de Mogán 67 
Las Palmas  99

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). Při obsazení auta 4 osobami je cena na osobu od 12 euro. Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí. Do místa startu nejede autobus. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti po skončení výletu k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě smiley

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.  

Těšíme se na Vás!

 

bandama.jpg

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář