Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trek na Roque Bentayga a návštěva horského města Tejeda

fotografie5288_resize.jpg

Skalní monolit Roque Bentayga jako by na Gran Canarii ani nepatřil a mnohým se při pohledu na něj vybaví vzpomínky na americké Monument Valley. Pokud nejste elitní horolezci, tak na samotný vrchol si budete muset nechat zajít chuť, ale výlet k úpatí Roque Bentayga (1.404 mnm) patří na Gran Canaria k nejzajímavějším

Odvezeme Vás od hotelu přes údolí tisíce palem Fataga a město San Bartolomé až na parkoviště nedaleko skalního monumentu. Trasa ke skále není příliš náročná, doporučujeme ale pevnou obuv a v zimních měsících dodatečné oblečení, kdyby nahoře foukalo.

Na Roque Bentayga, tak jako na všechny horské treky, doporučujeme vyrazit brzy, dříve, než se (hlavně v zimním období) začnou srážet mraky. Kolem poledne totiž pasátové větry pravidelně vytvářejí v centru ostrova mlžnou stěnu a pak už byste toho moc neviděli, což by byla škoda.

Po vystoupání k patě skály naleznete magický guančský almogarén, tedy něco na způsob obětiště a místa pohanských bohoslužeb předšpanělských obyvatel. Kolem Vás budou všechny významné skály ostrova, dohlédnete nejen na dno centrálního kráteru, ale také na nejvyšší horu, Roque Nublo či skalní stěnu mezi Artenara a Cruz de Tejeda. Nepřehlédnutelné jsou i výhledy na západ a jihozápad ostrova. 

Tento výlet doporučujeme naplánovat mimo víkend, kdy sem houfně vyrážejí domorodci.

Po treku na Roque Bentayga se vypravíme do horského městečka Tejeda, jednoho z dvaceti nejkrásnějších španělských měst a navštívíme zde kultovní mandlovou cukrárnu. Za zmínku samozřejmě stojí i úchvatné výhledy z města na okolní skalní velikány. 

Celý výlet je (bez fakultativních doplňků) přibližně na pět hodin, pro lokality Mogán a Puerto Rico o 30 minut více). 

Obtížnost : nízká

Celková délka : 1,8 km

Doba chůze : max. 1,5 hod. 

Celkové stoupání : 250 m

Celkové klesání : 250 m

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře.

CENA : 

Maspalomas/Meloneras 65 
Campo International/Playa del Inglés 65 
San Augustin/El Salobre  65 
Amadores/Puerto Rico/ANFI 74 
Taurito/Mogán/Puerto de Mogán 79 
Las Palmas  109

Ceník je platný pro objednávky od 30.5.2023

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). Při obsazení auta 4 osobami je cena na osobu od 13 euro. Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí. Do místa startu nejede autobus. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě smiley

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s trekem ke skalnímu úkazu "Okno do oblak" - Ventana del Nublo. Trasa treku 2,5 km, převýšení 200 m: příplatek 20 euro, výlet se prodlouží o 90 minut

- s trekem ke skalnímu monolitu Roque Nublo. Trasa treku 2,5 km, převýšení 200 m: příplatek 25 euro, výlet se prodlouží o 120 minut

- s exkurzí do originálního kanárského vinařství s možností ochutnávky i zakoupení vín: příplatek 5 euro, výlet se prodlouží o 20 minut

- s návštěvou městečka FATAGA a palmové oázy s vodním mlýnem: příplatek 10 eur, výlet se prodlouží o 30 minut

- s návštěvou EKO farmy ALOE VERA: příplatek 5 eur, výlet se prodlouží o 20 minut

- s návštěvou přístavu Puerto Mogán: příplatek 15 eur, výlet se prodlouží o 30 minut (není možné v kombinaci s nejvyšší horou)

- s výjezdem na nejvyšší horu Gran Canaria (1949 mnm), kde se před Vámi otevře nádherné panorama více než poloviny ostrova včetně písečných dun a sousední Tenerife (výhledy jsou pouze za příznivého počasí) a návštěva sopečného kráterupříplatek 25 eur, výlet se prodlouží o 70 minut, návrat do hotelu je pak jinou cestou než je výjezd do hor. 

 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.  

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář