Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trek od horských přehrad přes čtyři údolí do Gran Caňonu

043_resize.jpg

Půldenní výlet s návštěvou horských přehrad, malé horské vísky a samozřejmě s trekem v délce 16 kilometrů. 

STŘEDNĚ NÁROČNÝ TREK.

Před trekem (nebo po něm) navštívíme vyhlídku na duny Maspalomas, kanárské městečko Fataga s nádherně upravenými domy s nenapodobitelnou kanárskou architekturou a vyhlídku s výhledem na centrální horský masiv a celý turistický jih včetně písečných dun a majáku Maspalomas. 

V průběhu samotného treku se seznámíte s krajinou a přírodou mezi městečkem Ayaguares a údolím Fataga, právem nazývaným Gran Caňon. 

Celá trasa měří 16,4 km (profil tratě).

Jedná se o pěknou horskou trasu po prašné cestě po úbočí hor a přes čtyři horská údolí. Budete mít výhledy nejen na celou oblast Maspalomas a písečné duny, ale také na okolní hory i centrální masiv Gran Canaria. 

V průběhu treku je řada míst k zastavení a výhledům nejen na skalní monumenty, hluboká údolí, ale také na vodní nádrže, vodopády (zejména po deštích), zemědělské farmy. Trasa skýtá řadu míst na focení, vše je ale závislé na počasí.  

Základní mapu trasy naleznete ZDE, turistickou mapu trasy s popisem místa setkání dostanete na místě startu. Projdeme si také nad mapou orientační body a ukážeme Vám úskalí trasy, nejzajímavější místa a body pro fotografování. 

Profil tratě naleznete ZDE

ORGANIZACE TREKU  

Doba treku celé trasy z Ayaguares do údolí Fataga je 4 - 5 hodin, v závislosti na věku a fyzické připravenosti účastníků. 

Odvezeme Vás do městečka Ayaguares a po cca 4,5 hodinách na Vás počkáme na na napojení pěší cesty na silnici GC-60 před městečkem Fataga (nebo obráceně podle vybrané varianty).

Před trekem navštívíme vyhlídku na písečné duny Maspalomas, po absolvování treku si projdeme městečko Fataga a podíváme se do jedné nefalšované palmové oázy s vodním mlýnem ze 16.století. Vše samozřejmě s českým výkladem. 

Následně se vrátíme do hotelu.

Odhadovaná doba celého výletu je 6 - 7 hodin (doprava 2 hodiny, trek 4-5 hodin). 

Na výlet doporučujeme vyrazit v časnějších hodinách, hned po snídani ve vašem hotelu. Cesta autem na start treku trvá asi 40 minut, prohlídkou města Fataga a mlýnu strávíme cca jednu hodinu. 

Na závěr si můžete spojit trek s koupáním v oceánu a malou procházkou podél pláže.

Obtížnost : střední

Celková délka : 16,4 km

Doba chůze : 4 - 5  hod. 

TREK je možné spojit s těmito výlety a koupáním v moři : 

  • Procházka po pláži podél dun Maspalomas - LINK
  • Na velbloudech po dunách Maspalomas - LINK
  • Pěšky přes duny a po pláži k majáku - LINK
  • Boulevard El Faro - LINK

Na připojené výlety Vám poskytneme 50% slevu

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

ORGANIZACE

Na výlet doporučujeme pohodlnou a pevnou obuv, do tašky svetr a pláštěnku, zejména v měsících říjen - březen.

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma, netahejte se s ní z hotelu! Vezměte si sebou však něco k jídlu, doporučuje se i opalovací krém, pokrývka hlavy (v letních měsících). 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře. Výlet trvá minimálně 6 hodiny.

CENA : 

Maspalomas/Meloneras 49
Campo International/Playa del Inglés 49
San Augustin/El Salobre  49
Amadores/Puerto Rico/ANFI 54
Taurito/Mogán/Puerto de Mogán 56
Las Palmas  99

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). Při obsazení auta 4 osobami je cena na osobu od 7,50 euro. Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí. Do místa startu mejede autobus. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti po skončení výletu k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě smiley

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.  

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář