Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Artenara cestou nad centrálním kráterem do Cruz de Tejeda

fotografie5249_resize.jpg

Celodenní výlet (9,5 hodiny) s českým privátním doprovodem a s návštěvou skanzenu jeskynních obydlí, původních kanárských měst, nejvyšší hory ostrova, mandlové cukrárny a samozřejmě s trekem v délce 8 kilometrů

A co všechno uvidíte? Skutečné TOP ze středu a hor ostrova! 

Vyhlídku na celou oblast Maspalomas - údolí tisíce palem - pomerančové háje - meruňkové sady - palmovou džungli a vodní mlýn - horské historické město - město ve středu ostrova a na dně centrálního kráteru - kultovní mandlovou cukrárnu - geografický střed ostrova - výhledy na Roque Nublo, Bentayga a ostrov Tenerife - nejmenší kanárské město - skanzen bydlení v jeskyních - kostel v jeskyni - výjezd na nejvyšší horu ostrova (1.949 mnm) - borovicové lesy - tradičního kanárského trhovce - sopečný kráter - kanárské vesničky - východní pobřeží. 

V průběhu vysokohorského treku (v délce 8 kilometrů) po hraně centrálního sopečného kráteru ostrova, který vyhasl před asi 10 miliony let, uvidíte krásné borovicové lesy, pláně, výhledy do středu a na sever ostrova a na dno kráteru. Dále výhledy na úchvatné čedičové monolity, které zůstaly z původního límce jižní stěny kráteru, tedy skály Roque Reyes, Roque Bentayga a samozřejmě Roque Nublo. Opravdové TOP z přírody ostrova. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech, kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete sami.                                                              

HOTEL                                                                 POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4 5-6 7-8 9-21
Maspalomas 120 190 265 590
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 195 270 590
Taurito/Mogán 125 195 275 590
Las Palmas 135 215 295 590

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • pro skupinu 22 osob si vyžádejte cenovou nabídku
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety i za 70 euro/osobu, s polovičním programem, i bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou
  • do místa startu i cíle treku nejede autobus
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • u výletů pro více než 9 osob může výjimečně dojít k vynechání některých zájmových míst z důvodů dopravní dostupnosti (autobus do některých míst neprojede)
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com
  • ceník je platný pro objednávky od 14.8.2022

ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem více než 9 osob se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem.  Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

PROGRAM VÝLETU A TREKU

Ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhlídku nad oblastí Maspalomas, největším turistickým centrem Kanárských ostrovů. Projedeme údolí tisíce palem, shlédneme tradiční kanárské vesničky, palmovou džungli a vodní mlýn. Přes horské město a kolem pomerančových sadů budeme šplhat do hor "alpského typu" a sjedeme až na dno centrálního sopečného kráteru. Zde se posilníme v kultovní mandlové cukrárně a dojedeme na start treku. 

Následovat bude středně náročný trek na tři až čtyři hodiny s převýšením 534 metrů.

Trasu je možné absolvovat ve čtyřech variantách : 

A/ nejnáročnější a nejdelší je trasa z vysokohorského městečka Artenara (1.237 mnm) až do Cruz de Tejeda, tedy celé 4 úseky o délce 8,275 km se stoupáním z Artenara (1.237 mnm) přes Los Moriscos (1.771 mnm), tedy 534 metrů, až do Cruz de Tejeda (1.520 mnm).

B/ trasa se dá jít i obráceným směrem, z Cruz de Tejeda do Artenara a protože Cruz de Tejeda leží ve vyšší nadmořské výšce (1.520 mnm) než Artenara (1.237 mnm) a nejvyšší místo trasy je Los Moriscos (1.771 mnm), budete překonávat maximální stoupání 251 metrů. 

C/ je možné absolvovat i zkrácenou trasu (6,825 km), z vyhlídky Degollada de Las Palomas (1.618 mnm) do Artenara (1.237 mnm) s tím, že stoupání je z 1.618 na Los Moriscos (1.771) a pak klesání do Artenara 

D/ variantu C/ je možné absolvovat z Artenara (1.237) přes Los Moriscos (1.771) do Degollada de Las Palomas (1.618 mnm), tedy o délce 6,825 km. 

Jednotlivé úseky a profil tratě naleznete ZDEmapu trasy s popisem dostanete na místě startu. Projdeme si také nad mapou orientační body a ukážeme Vám úskalí trasy, nejzajímavější místa a body pro fotografování. 

Celá trasa měří 8,275 km a převýšení je 534 metrů.

Jedná se o pěknou vysokohorskou trasu po hraně centrálního sopečného kráteru ostrova, který vyhasl před asi 10 miliony let. Půjdete krásnými borovicovými lesy, pláněmi, budete mít výhledy do středu kráteru, kde leží město Tejeda a na čedičové monolity, které zůstaly z původního límce jižní stěny kráteru, tedy skály Roque Reyes, Roque Bentayga a samozřejmě Roque Nublo.

Za dobrého počasí je během treku vidět sousední ostrov Tenerife a na něm ležící nejvyšší hora Španělska Pico de Teide (3.718 mnm). V průběhu treku je řada míst k zastavení a výhledům nejen na skalní monumenty ve středu ostrova, ale také na severní část ostrova a také samozřejmě na focení, vše je ale závislé na počasí. Většinou bývají na severní straně ostrova mraky, občas se vyskytují i ve středu ostrova a také je můžete mít tzv. pod sebou. 

Po ukončení treku si prohlédneme kostel v jeskyni a skanzen obydlených jeskyň v nejvýše položeném kanárském městečku. Přes nejvyšší horu Gran Canaria (1.949 mnm) a vyhaslý sopečný kráter pak pojedeme do vašeho hotelu.

ORGANIZACE VÝLETU

Vyzvedneme vás u vašeho hotelu na místě, které si předem spolu domluvíme. Po ukončení výletu vás odvezeme zpět k vašemu hotelu. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen včetně nepromokavé vrstvy). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor. 

Pitná voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

Jídlo si vezměte na výlet sebou, máte-li all inclusive, vyzvedněte si v den výletu v jídelně balíček. Po dohodě je možná zastávka v restauraci, na úkor  délky výletu.

Vezměte si sebou USB kabely, nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, ale nejpozději v 9:00 hod. Doporučený čas odjezdu v zimních měsících v 08:30 hod.. Předpokládaný návrat do Vaší destinace je kolem 18. hodiny.  Výlet trvá 9,5 hodiny. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • 2x dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety s námi jezdí i děti od 12 měsíců věku 

REZERVACE VÝLETU

E-MAIL: zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, počet osob, hotel, kde jste/budete ubytováni.

TELEFONčeský mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

SKYPE: Grancanariaservis.cz 

MLUVÍME ČESKY

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář