Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z nejvyšší hory přes přehradu až na Oblačnou skálu

012_resize.jpg

Celodenní výlet (cca 8-9 hodin) s návštěvou sopečného kráteru, nejvyšší hory ostrova, s výhledy na sousední ostrovy, na smělé skalní monolity a s výstupem na Oblačnou skálu a ke kanárské "Pravčické bráně". A samozřejmě s horským trekem v délce 11 kilometrů. Trek končí na jiném místě než začíná! Krásné borovicové lesy, horská přehrada, kvalitní lesní cesta. Nádherné výhledy i na sousední ostrovy, opravdové TOP z ostrova. 

To vše  s českým řidičem a doprovodem v jedné osobě. Naše výhody najdete přehledně ZDE

CO UVIDÍTE? SKUTEČNÉ TOP Z HOR GRAN CANARIA 

Východní pobřeží - zelený subtropický sever - vinařská oblast - sopečný kráter - tradiční kanárská města a architektura - sněžné jámy - rekreační oblasti v horách - výjezd na nejvyšší horu - borovicové lesy - trek z nejvyšší hory přes "PRAVČICKOU BRÁNU" , horskou přehradu a Roque Nublo - výhledy na Roque Nublo, Bentayga a ostrov Tenerife - staré kanárské město v horách - údolí tisíce palem - palmová džungle - vodní mlýn - vyhlídka na oblast Maspalomas - písečné duny.

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete sami.                                                           

HOTEL                                                                 POČET OSOB VE VOZIDLE
  1-4 5-6 7-8 9-21
Maspalomas 120 190 265 590
Puerto Rico/ANFI/Amadores 125 195 270 590
Taurito/Mogán 125 195 270 590
Las Palmas 135 215 295 590

!! cena je v EUR vždy za vozidlo, nikoliv za osobu (klimatizované osobní auto/minibus/bus)!!

  • počet osob v autě si určujete vy sami, my k vám nikoho CIZÍHO do auta nepřidáme
  • pro skupinu nad 21 osob si od nás vyžádejte cenovou kalkulaci
  • cestovní kanceláře nabízejí obdobné individuální VIP výlety i od 70 euro/osobu, bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy
  • Maspalomas = Bahía Feliz, San Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Campo International, Salobre, Pasito Blanco
  • nenašli jste v ceníku vaši destinaci? Napište nám  na náš email grancanariaservis.cz@gmail.com

​​ÚHRADA CENY výletu při počtu účastníků 1-4, 5-6 a 7-8 osob se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého privátního doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. U výletů s počtem 9-21 se platí záloha 50% bankovním převodem na korunový nebo eurový účet v ČR nebo na Gran Canaria v hotovosti nejpozději 4 dny před výletem. Doplatek vždy v hotovosti v den výletu před jeho zahájením. 

PROGRAM VÝLETU

Ráno (podle času snídaně ve Vašem hotelu, nejpozději v 09:00 hodin) Vás vyzvedneme před hotelem a na úvod zamíříme na vyhaslý sopečný kráter, který má v průměru jeden kilometr. Budeme projíždět vinařskou oblastí, tradičními kanárskými městečky, pojedeme z pobřeží do vysokých hor, dlouhým zeleným údolím, ve kterém leží dvě nádherná kanárská městečka. V jednom se krátce zastavíme a projdeme si jeho zachovalé historické centrum. 

Přes oblasti, kde kanářané tráví volný čas grilováním a stanováním se dostaneme až do oblasti nejvyšší hory ostrova (1.949 mnm). Z nejvyššího vrcholu (za dobré viditelnosti) se budeme kochat pohledy na duny v Maspalomas nebo celý střed a západ ostrova. Za dobrých klimatických podmínek lze dohlédnout na břehy Afriky či na ostrov Tenerife. 

Na nejvyšší hoře je start treku. Trasa treku vede z nejvyšší hory přes lesy k Pravčické bráně, přes vysokohorskou přehradu, mýtickou Oblačnou skálu, přes dno kráteru s malou přehradou a končí na "druhé" straně centrálního pohoří.

V průběhu treku se seznámíte nejen s nejvyšší horou a výhledy z ní, ale také s hlubokými borovicovými lesy, úchvatným skalním obloukem stylu Pravčické brány, vysokohorskou přehradou, kterou přejdete přes hráz, následně vyjdete k Oblačné skále a přes dno dalšího sopečného kráteru dojdete až do cílové mety, kde na vás budeme čekat. Zejména od skály Roque Nublo jsou nádherné výhledy do středu ostrova ale i na sousední ostrovy. Očekávat vás budeme nejen na konci trasy, ale také v jejím průběhu, na dvou stanovištích, kde s vámi upřesníme další přesnou trasu. Celý desetikilometrový úsek vám tak rozdělíme na několik částí a budeme s vámi v kontaktu. 

Vybaveni budete kvalitní turistickou mapou. Nad ní si projdeme také orientační body a místa setkání po trase a ukážeme Vám úskalí trasy, nejzajímavější místa a body pro fotografování. Účastníkům doporučujeme si uložit v mobilním telefonu aplikaci a offline verzi map Španělska včetně Kanárských ostrovů od MAPY.CZ

Za dobrého počasí je během treku vidět sousední ostrov Tenerife a na něm ležící nejvyšší hora Španělska Pico de Teide (3.718 mnm). V průběhu treku je řada míst k zastavení a výhledům nejen na skalní monumenty ve středu ostrova, ale také samozřejmě na focení, vše je ale závislé na počasí. Na trase se mraky ale většinou objevují až po poledni. 

Po ukončení treku pojedeme na jižní pobřeží, projedeme město v horách obklopené subtropickou flórou a přes údolí tisíce palem, vyhlídku na oblast Maspalomas a písečné duny zamíříme k hotelu. Pro lokality Puerto Rico a Mogán je návrat přes městečko Mogán. 

Celá trasa treku vede po kvalitní stezce nebo kamenitém chodníku a měří cca 11 km. Převýšení je cca 600 metrů. Většinou cesta klesá. Střední zátěž. 

Trek je vhodný pro děti od cca 6-8 let v závislosti na jejich fyzické kondici. 

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Výlet je možné prodloužit o čas na oběd v tradiční kanárské restauraci (příplatek 8e za hodinu prodloužení).

Na výlet doporučujeme pohodlnou trekovou obuv, vhodné teplejší oblečení v závislosti na počasí (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma (1,5 litru na osobu), netahejte se s ní z hotelu!

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 6 let věku. 

Vezměte si sebou USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru. Případně je na výletu možnost dobití baterií většiny mobilních telefonů. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, nejpozději v 9 hodin. Výlet trvá minimálně 9 hodin, pro destinace Puerto Rico, Taurito a Mogán o 30 minut déle.

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob (viz ceník).

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme minibus nebo autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. Skupinu nad 8 osob doprovází při treku průvodce. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář