Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za tajemstvím pláže Güi güi

playa-de-gui-gui.jpg

Kdo by neslyšel o tajemné a lidskou civilizací neposkvrněné pláži na Gran Canaria - Güi güi. Středně náročný trek na celý den Vás zavede do krajiny, kam skutečně nevede žádná natož asfaltová cesta. 

Vybereme pro vás termín treku, který je vhodný s ohledem na příliv a vy tak budete mít jistotu, že uvidíte obě pláže. 

Pláž Güi güi leží pod mohutnými skálami jihozápadního pobřeží ostrova Gran Canaria. Tato pláž se nachází v národním parku a platí zde samozřejmě zákaz kempování, rozdělávání ohně a znečišťování přírody. Za porušení pravidel mají Guardia Civil a strážci parku právo udělovat vysoké pokuty.

Pláž je mezi obyvateli a návštěvníky Gran Canaria poměrně známá, ale málokdo se může pochlubit tím, že ji osobně navštívil, rozhodně jednodušší je to přes google. Vlastně pláž není ničím "zajímavá". Kdyby byla někde v Maspalomas, asi by ji nikdo ani nenavštívil a v jejím okolí by rozhodně nevyrostly hotely. Přesto, nebo právě proto, je takovou grankanárskou Shangri La. 

Ve skutečnosti existují dvě Güi Güi pláže: Güi Güi Grande je první, na kterou se dostanete, když projdete barranco a je malá (asi 350 metrů). Její pojmenování tak nesouvisí s její velikostí, ale spíše vyplývá z velikosti samotné barranco. To Güi Güi Chico je skoro dvojnásobná. Leží severně od Grande a je asi 650 metrů dlouhá. Dostanete se na ni z Grande pěšky podél skal, ale při přílivu nebo rozbouřeném moři je nutná velká opatrnost, záchranáři jsou skutečně daleko. 

Pláž Grande i Chico jsou sice písečné, ale za přílivu jsou skoro celé pod vodou. Často sem moře zanese naplavené dřevo. Nevede sem žádná cesta a tak vyjma lodě je jedinou možností minimálně dvouhodinový pochod z vesničky Tasartico, trekové vybavení je více než doporučené. Trasa vede členitým terénem a rozhodně není určena pro turistické začátečníky. Odměnou po překonání namáhavé cesty je ale skutečný ráj na zemi. Celá oblast barranco de Güi Güi je poslední, turistickým ruchem neposkvrněnou částí ostrova

Bývaly doby, v časech hippies, kdy okolí pláže bylo obydlené, pěstovala se zde mariuhana a lidé se zde snažili najít svou cestu zpátky k přírodě. Ty časy jsou už dávno pryč a dnes je připomíná jen jeden trvale usídlený poustevník a zříceniny několika domů. 

Cesta sem není jednoduchá, ale stojí za to. Chodí sem ti, kteří chtějí být sami a utéct před civilizací, ale také ti, kteří chtějí například pozorovat noční oblohu. Díky malému světelnému znečištění je zde skutečně nádherný pohled na hvězdy.

Dnes je tak pláž útočištěm lidí, vzpomínajících na čas hippies, milovníků přírody a trekingu a hlavně naturalistů a nudistů. Takže až sem dorazíte a budete se chtít vykoupat, ze slušnosti se rozhlédněte a podle okolností svlékněte, jinak uslyšíte kolem sebe "opovržlivé" turístas...:-)

Následující VIDEO vám alespoň trochu přiblíží nádhernou přírodu tohoto zapadlého konce světa. 

K organizaci výletu

Odvezeme Vás od hotelu přes údolí Mogán a stejnojmenné město do jihozápadní části ostrova, do údolí a městečka Tasartico. Po cestě tam se zastavíme v lokalitě Los Azulejos, kde budete obdivovat nádherné barevné skály a neuvěřitelnou spoustu tropického ovoce ve "vitamínové občerstvovací stanici". Samozřejmě během cesty budete mít možnost se podívat i na město La Aldea a část západního pobřeží, stejně tak i údolí Veneguera a Tasarte.

Z parkoviště ve městečku Tasartico již půjdete sami. Trasa na pláž není extrémně náročná, vyžaduje ale zkušenosti z horských tůr, pevnou obuv, dostatek pití a případné dodatečné oblečení, kdyby nahoře foukalo nebo pršelo.

Celá cesta na pláž trvá asi 3 hodiny, je dlouhá 5 kilometrů a je dobře značená. Na místě můžete strávit čas koupáním, pozorováním přírody anebo návštěvou sousední pláže Chico, ale jen za odlivu.

Na výlet doporučujeme vyjet v časnějších hodinách, hned po snídani ve vašem hotelu. Cesta autem trvá hodinu (z Las Palmas 2 hodiny), trek na pláž asi 3 hodiny a stejný čas zpátky.

Až se (po cca 8 hodinách) vrátíte na parkoviště, budeme mít pro vás připravenou balenou vodu. 

Na závěr výletu se můžeme na 30 minut zastavit v přístavu Puerto Mogán (příplatek 5 euro).

Celý výlet je přibližně na deset hodin

Obtížnost : střední

Celková délka : 10,22 km

Doba chůze : max 6 hod. 

Celkové stoupání : 2x 881 m

Celkové klesání : 2x881 m

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře, ale s ohledem na dobu trvání výletu.

CENA : 

Maspalomas/Meloneras 69
Campo International/Playa del Inglés 69
San Augustin/El Salobre  69
Amadores/Puerto Rico/ANFI 69
Taurito/Mogán/Puerto de Mogán 69
Las Palmas  119 E

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). Při obsazení auta 4 osobami je cena na osobu od 15 euro. Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí. Do místa startu nejede autobus. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti po skončení výletu k rukám řidiče a českého průvodce znalého ostrova v jedné osobě smiley

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Výlet je vhodný pouze pro dospělé osoby, dětem do věku 15 let cestu nedoporučujeme.

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-) 

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.  

Těšíme se na Vás!

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář