Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria : Arucas - Firgas - Teror

fotografie3446_resize.jpg

Půldenní výlet (šest hodin čistého času) v osobním autě pro čtyři cestující s českým řidičem a doprovodem v jedné osobě, který Vás seznámí se slavnými třemi městy na zeleném severu ostrova, jejich hlavními turistickými atrakcemi a vše doprovodí během výletu podrobným výkladem z historie a současnosti Gran Canaria. Naše výhody máte přehledně ZDE

CO UVIDÍTE? POSUĎTE SAMI!

Severní pobřeží ostrova s bouřlivými vlnami a vysokými skálami - neogotická katedrála v Arucas - historické městské jádro a park francouzského stylu - likérka v Arucas s ochutnávkou (poplatek 6 e/osobu) nebo historická čtvrť Vegueta v Las Palmas - banánová plantáž - vodní kaskáda a ozdobná heraldika jednotlivých grankanárských měst a plastiky všech kanárských ostrovů - ulička všech kanárských ostrovů - vodní mlýn z 16. století, to vše ve městě Firgas - balkonová ulice a madona Virgen del Pino ve městě Teror - zelený zemědělský sever, eukalyptové háje - sopečný kráter Bandama. Jako bonus zastávka na pláži Las Canteras v Las Palmas.

Poznáte nádherný sever ostrova Gran Canaria, tak odlišný od rozeklaných skal a vyprahlých strání jihu ostrova. Poznáte, jak rozdílné počasí a klimatické podmínky jsou na Gran Canaria, kdy mezi severem a jihem bývá rozdíl i šest nebo sedm stupňů Celsia a na horách se třeba v zimě teploty blíží nule. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným českým výkladem o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech kudy budeme projíždět!

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.     

CENA za auto : 

destinace cena za cestu tam a zpět
Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras * 79 €
San Augustín, Bahía Feliz 79 
Puerto Rico, Amadores, ANFI 85 
Taurito, Mogán 87 
Las Palmas  99 
* včetně Salobre, El Tablero, Campo International, San Fernando, Vecindario
Ceny platí pro objednávky od 29.5.2019. 
 
Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). 
 
Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí, pouze v rámci celodenních akcí (které však trvají stejně jako náš půldenní výlet, tedy šest hodin čistého času), většinou bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou, to vše v cenách od 50 euro za osobu. 
 
V sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto. Auto je určené pouze pro vás! My k vám nikoho cizího do auta neposadíme.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

PROGRAM VÝLETU

Z Vašeho hotelu zamíříme po dálnici na sever Gran Canaria. 

Po cestě si prohlédneme malou rybářskou vesničku, kde dodnes lidé bydlí v jeskynních a projedeme hlavním městem Las Palmas, kde uvidíte přístav i části historické čtvrti.  

Dále přejedeme ke známé pláži Las Canteras, kde budete mít možnost krátké procházky v okolí koncertní síně Alfredo Kraus a shlédnete "chodník slávy" jako v Hollywoodu (Gerard Depardieu, Omar Sharif a další osobnosti) a uvidíte přes dva kilometry dlouhou písečnou pláž s většinou hotelů a podstatnou část severního skalnatého pobřeží ostrova. Na pláži jsou většinou nádherné vlny a desítky surfařů.

Město Arucas, naše další zastávka, se nachází v úrodné severní části ostrova Gran Canaria. V této oblasti hrálo zemědělství pro obyvatele vždy důležitou roli. V třetím největším městě ostrova Gran Canaria se dříve pěstovala cukrová třtina. Po monokulturním vyčerpání půdy a také z důvodu vysoké ceny přešli zemědělci na jiné produkty. Dnes se v okolí Arucas pěstují vyjma třtiny zejména banány, zelenina a květiny. Banánovou plantáž krátce navštívíme. 

Hlavní atrakcí města je bohatě zdobený a vzhledem k jeho velikosti často nazývaný katedrálou, kostel San Juan Bautista. Stavba chrámu z pevného čedičového kamene byla zahájena v roce 1909, ale až v roce 1977 byla dokončena posledním kamenem 60 metrů vysoké, na ostrově nejvyšší, zvonice.

Vyjma katedrály je Arucas proslavený hezkým historickým středem města, krásným „francouzským“ parkem a především originální kanárskou likérkou (vstupné 6 eur/osobu). Projdete si celou výrobu kam se "běžný" smrtelník nedostane, uvidíte sklepy s 6 tisíci dubovými sudy, ve kterých zraje rum včetně sudu s rumem pro španělskou královskou rodinu, za malý příplatek ochutnáte všechny rumy včetně 12 a 18 letého a zdarma likéry (čokoládový, citronový, banánový, kávový a další), vše ze surovin, vypěstovaných na ostrově. Za výhodné ceny budete mít možnost zakoupení alkoholických nápojů ze sortimentu likérky. Skutečným zážitkem je originální kanárský rum s medem. Po návštěvě likérky si projdete park a centrum města. 

Pro zákazníky, kteří nemají zájem o návštěvu likérky Arehucas, zajistíme návštěvu (cca 40 minut) v historické čtvrti Vegueta v Las Palmas. Prohlídka zahrnuje procházku centrem přes náměstí Santa Ana, obhlídka katedrály Santa Ana, muzea Kryštofa Kolumba a přilehlých uliček. Na přání možnost prodloužení o návštěvu katedrály nebo muzea Kolumba (prodloužení cca 30 minut, příplatek 8 eur). 

Z Arucas zamíříme trochu do hor do města vody Firgas, kde shlédneme z vyhlídky severní pobřeží, posedíme na lavičkách jednotlivých kanárských měst, seznámíme se s uličkou všech kanárských ostrovů a originálním podzemním rozvodem vody do celého města, vybudované španělskými dobyvateli v polovině minulého tisíciletí. Zajímavý je také vodní mlýn z 15.století. Znalci kávy mohou v místní kavárně ochutnat kanárskou specialitu, "kávu s mlékem a mlékem". 

Z Firgas pojedeme, s malou zastávkou u banánové plantáže, do města Teror, města patronky všech věřících Gran Canaria, města proslaveného nejen madonou Virgen del Pino, ale i úžasnou balkónovou ulicí a především kulinářskými specialitami. Možnost prohlídky katedrály a muzea  s madonou (vstupné 2 €/osobu). V jedné z prodejen budete mít možnost ochutnat výjimečný sýr Queso de flor, do kterého se přimíchávají květy artyčoku a další byliny, nebo věhlasný pikantní salám Chorizo de Teror.  V prodejně suvenýrů budete mít možnost si zakoupit suvenýry, prodejna má certifikát kanárské vlády, že se zde prodává zboží vyrobené na kanárských ostrovech.

Na závěr výletu navštívíme unikátní sopečný kráter Bandama, který se svým průměrem jeden kilometr řadí k největším svého druhu na světě. Z vrcholu kráteru je nádherný výhled na hlavní město Las Palmas a oblast, ne neprávem nazývanou díky produkci vína "kanárské Toskánsko". 

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s výletem do Las Palmas (LINK), příplatek 25 euro, prodloužení výletu o 2 hodiny

- s výletem do města Aguimes a údolí Guayadeque (LINK), příplatek 25 euro, prodloužení výletu o 2 hodiny

- s výletem do botanické zahrady (LINKpříplatek 18 euro, prodloužení výletu o 1,5 hodiny

- s návštěvou banánovníkové plantáže, příplatek 5 euro, prodloužení výletu o půl hodiny

- s návštěvou kulinářského ráje, restaurace s neomezenou konzumací, CANARY WOK. O nabídce jídel za mimořádně výhodnou cenu se můžete informovat ZDE. Příplatek 18 euro, prodloužení výletu o 1,5 hodiny (vstupné 14e/osobu do jídelny není v ceně výletu).

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma, netahejte se s ní z hotelu!

Součástí výletu není oběd, není ani plánovaná zastávka za tímto účelem. Vezměte si sebou svačinu případně balíček z hotelu. Ve městě Arucas je možnost krátké svačiny v parku. 

Vezměte si sebou nabíječku USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru. Případně je na výletu možnost dobití baterií většiny mobilních telefonů. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře. Výlet trvá minimálně 6 hodin, pro lokality Taurito a Mogán to může být o cca 30 minut více. 

Na výlet je nutné odjet s ohledem na provozní dobu likérky (po - pá 10 - 13 hod.). Zavřeno 2019 : 18.-19.4., 1., 30. a 31.5., 24.6., 15. a 16.8., 9.9., 1.11., 6.12., 25.12.. Ve dnech 24.12. a 31.12. otevřeno jen od 9 do 12 hodin.  Zavřeno dne 1.1.2020. 

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme MIKROBUS a z půldenního výletu společně s vámi naplánujeme výlet celodenní se slevou 5%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob (až 52 osob) vypravíme autobus nebo minibus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Zavolejte a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.  

Těšíme se na Vás!

Vytisknout