Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas - historické památky a pláž Las Canteras

 

fotografie1497_resize.jpg

Čtyř- až pětihodinový výlet v osobním autě pro čtyři cestující s českým řidičem a doprovodem v jedné osobě, který Vás seznámí s hlavním městem, ležícím na severovýchodním výběžku ostrova a jeho hlavními turistickými atrakcemi.

A co uvidíte? To nejlepší z Las Palmas, posuďte sami!

Náměstí Plaza del Espíritu Santo - uličky historické čtvrtě Vegueta - katedrálu a náměstí Santa Ana - muzeum Kryštofa Kolumba - nefalšovanou kanárskou tržnici - sportovní a obchodní přístav la Luz - tříkilometrovou pláž Las Canteras.

Poznáte nádherný sever ostrova Gran Canaria, tak odlišný od rozeklaných skal a vyprahlých strání jihu ostrova. Poznáte, jak rozdílná je příroda a počasí na Gran Canaria, kdy mezi severem a jihem bývá rozdíl i šest nebo sedm stupňů Celsia a na horách se třeba v zimě teploty blíží deseti nad nulou. 

A to vše doprovodíme během jízdy podrobným výkladem v češtině o historii ostrova a jeho současnosti, o všech místech, kudy budeme projíždět!

PROGRAM

Hlavní město Gran Canaria, Las Palmas, je největším městem nejen Gran Canaria, ale i celého souostroví.

Historické kořeny města sahají k příchodu Španělů na Gran Canaria, tedy do konce 15.století. Z této doby se dochovala část města Las Palmas, zvaná Vegueta, která je i nejvíce navštěvovaným místem této metropole. Nádherné náměstí Plaza del Espíritu Santo se starodávnou kašnou, starobylým kostelíkem, památné budovy v okolí včetně biskupství a radnice. Dominantou čtvrti a celého města je pak katedrála Santa Ana (vstupné přes muzeum 3 eura) ze 16. století, ležící na stejnojmenném náměstí, která kombinuje hned několik pozoruhodných architektonických stylů. 

Neméně významným místem Las Palmas je světově známá písečná pláž Las Canteras, proslavená zejména z doby, kdy Las Palmas bylo jediným turistickým centrem na ostrově. 

Z Vašeho hotelu vyrazíme směr sever, po dálnici pojedeme necelou hodinu. Od letiště Gando budeme projíždět průmyslovější část ostrova, kde je řada nákupních center, výrobních a skladovacích hal a také významných měst. Na začátku Las Palmas odbočíme z dálnice a vjedeme do historické části Vegueta. Zde budete mít možnost projít historické uličky, prohlédnout si jedinečnou katedrálu zevnitř (bez záruky otevření, jinak vstupné 3 eura včetně muzea) a z její věže (výtah, 1,5 euro za osobu, po-pá 10-16:30, so 10-13:30) pak velkou část města a přístavu. 

Z Vegueta projedeme po nábřeží až k přístavu La Luz a následně vystoupíte na pláži Las Canteras a budete mít možnost si projít několik obchodních uliček a promenádu slavné pláže. Ta láká k posezení v přilehlých restauracích a kavárnách nebo jen tak na lavičkách a k pozorování kolemjdoucích, návštěvníků pláže, surfařů, panoramat nedalekých hor či nejvyšší hory Španělska Pico de Teide na sousedním ostrově Tenerife. U koncertní síně Alfrédo Krause shlédnete chodník slávy s otisky rukou mnoha známých osobností filmového průmyslu a na pláži uvidíte desítky surfařů. 

Návrat do Vašeho hotelu je plánován po čtyřech až pěti hodinách od odjezdu.

ALTERNATIVY

Pokud plánujete využít i další čtyřhodinové výlety z naší nabídky, je možné tento výlet spojit například s výletem do měst Arucas - Firgas - Teror (LINK), do města Aguimes a údolí Guayadeque (LINK) anebo do botanické zahrady a sopečného kráteru Bandama (LINK). Na druhý výlet Vám poskytneme slevu 30% z jeho ceny. Pokud spěcháte do hotelu, ale nechcete zůstat ochuzeni o zážitek z největšího sopečného kráteru na Kanárských ostrovech, výlet rozšíříme o návštěvu kráteru Bandama jen za příplatek 10e. 

Pro milovníky mořského světa je možné rozšíření o návštěvu obřího mořského akváriaZDE. Prodloužení výletu o 2 hodiny přijde na 18 eur a vstupné do akvária. 

Prodloužit výlet můžeme o návštěvu likérky ve městě Arucas (LINK), s ochutnávkou rumů a likérů, prodloužení výletu o hodinu a půl, příplatek k ceně výletu 18 eur

Výlet je dále možné prodloužit o projížďku vyhlídkovým autobusem City Sightseeing, cena jízdného je 18 euro pro dospělého a 9 euro pro dítě 5-15 let. Za prodloužení výletu o 3 hodiny účtujeme jen 18 euro. Jízda autobusem bez vysednutí trvá 90 minut, intervaly busů jsou 30 minut. Během 3 hodin jízdy lze tedy na dvou až třech místech vysednout. Každá další hodina prodloužení (max 6 hodin) pak stojí 6 euro. 

Návštěvu Las Palmas můžete také spojit s kulinářským zážitkem v podobě návštěvy restaurace s neomezenou konzumací, WOK. O nabídce jídel za mimořádně výhodnou cenu se můžete  informovat ZDE. Příplatek za toto dvouhodinové prodloužení výletu je pouze 8 euro (vstupné do jídelny není v ceně, vstupné je 15 euro ve všední dny, 17 euro v pátek až neděli). 

Nebojte se nám sdělit své přání, určitě najdeme řešení a vybereme spolu s Vámi to nejlepší z ostrova. 

ORGANIZACE VÝLETU

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení a případně deštník (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma, netahejte se s ní z hotelu!

Je-li součástí výletu návštěva pláže (Mogán, duny Maspalomas, pláž Las Canteras nebo jiné), je po dohodě možné koupání. Zeptejte se nás na možnost zapůjčení skládacích lehátek a slunečníků

Vezměte si sebou nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře. Výlet trvá minimálně 4 hodiny, pro lokality Taurito a Mogán o 30 minut více. Na výlet je možné odjet v kteroukoliv denní či noční dobu.

CENA za auto : 

destinace ceny za cestu tam a zpět 
Maspalomas, Meloneras, Playa del Inglés 59 
San Augustín, Salobre 59 
Puerto Rico, Amadores, ANFI 65 
Taurito, Mogán 69 
Las Palmas  ---

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby). Auto je určené pouze pro vás.

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě :-). 

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4.

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme 2 osobní auta a z ceny druhého Vám slevíme 10%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus, cena je odvislá od počtu cestujících, informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob. 

Těšíme se na Vás!

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář