Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trhy na Gran Canaria

 p8178277_resize.jpg

Pojeďte s námi na kanárské trhy!

Čerstvé ovoce a zelenina, exotické koření, aromatické byliny, kožené výroky, bižuterie, keramika, látky, oděvy, obrazy, řemeslné výrobky, potraviny, vína, med, živá zvířata a spousta dalšího, to vše nabízejí trhy v jednotlivých provinčních městech Gran Canaria. Každý trh je jiný a to díky rozdílnosti jednotlivých oblastí, kde se konají. Jedno však mají všechny trhy určitě společné, duch orientu, smlouvání s obchodníky a spousty návštěvníků. Trhy prostě stojí za to shlédnout. 

Nemačkejte se v autobusu a vychutnejte si rychlou dopravu na trhy v klimatizovaném autě s českým privátním doprovodem. 

PUERTO MOGÁN - PÁTEK

Díky své poloze jsou trhy v Puerto de Mogán ty z nejhezčích na ostrově.

Trhy dříve bývaly jen v oblasti „starého“ Mogánu, na příjezdové cestě k přístavu a kolem přístavu, ale tak jak cestovní kanceláře začaly vozit na trhy koupěchtivé turisty po stovkách, trhy se postupně rozšiřují dále a dále. A tak dnes (zejména v zimních měsících) naleznete stánky i v „novém“ Mogánu kolem podzemních garáží, v uličkách a skoro i na nové promenádě. Trhy nabízejí především suvenýry, oděvy, šperky, kanárskou keramiku, ale třeba i kožené zboží. Každý pátek nad ránem rozbalují trhovci své stánky tak, aby mohli začít již od 08:30 hodin prodávat a na svých místech vydrží obvykle až do páté hodiny odpolední. V místě je nedostatek parkovacích míst, přesto Vás ale vysadíme přímo na tržnici, na stejném místě Vás pak vyzvedneme. Pro lepší orientaci budete mít k dispozici mapu města.

Cena je za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina příplatek 6 eur. V přístavu Mogán je písečná pláž s vlnolamy, návštěvu trhů je možné spojit s koupáním. Výlet na 8 hodin (trhy + koupání) je s příplatkem jen 20 eur!

Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

  • San Augustín - 32 euro/auto
  • Maspalomas/Playa del Inglés/Meloneras/El Salobre - 29 euro/auto 
  • Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 29 euro/auto 
  • Taurito  - bez nabídky
  • Las Palmas - 99 euro/auto

PŘÍSTAV ARGUINEGUÍN - ÚTERÝ

Každé úterý se koná trh v přístavu Arguineguín. Návštěvníky očekává přes 100 stánků s řemeslnými výrobky, ale také s potravinami. Samotné tržiště se nachází přímo ve městě, prodávají se dále suvenýry, oděvy, hračky, nápoje. Tradiční kanárské zboží, potraviny nebo ovoce jsou však zde v menšině. V místě je vyloučené parkování, vysadíme Vás přímo na tržnici a následně po dohodnuté době opět vyzvedneme na stejném místě. Trhy se konají od 8:30 do 15 hodin.

Cena je za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina příplatek 6 eur. Nedaleko tržnice je písečná pláž s vlnolamy, návštěvu trhů je možné spojit s koupáním. Výlet na 8 hodin (trhy + koupání) je s příplatkem jen 20 eur!. 

Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 25 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 29 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 32 euro/auto

- Las Palmas - 99 euro/auto

MASPALOMAS - STŘEDA nebo SOBOTA

Na tržnici v Maspalomas se konají trhy dvakrát týdně, vždy od 9 do 14 hodin se tržnice, ale i přilehlé široké okolí, otevírá pro prodejce a návštěvníky. V hale tržnice se prodávají spíše potraviny, na venkovní ploše pak trhovci rozdělávají stánky se suvenýry, šperky, oděvy, hračkami. K dostání jsou však i věci z druhé ruky, čerstvé květiny, kanárské speciality, kosmetika, nápoje, prostě všechno možné. Trhy jsou mimořádně populární a zvláště v zimních měsících hojně navštěvované zahraničními důchodci z celého Maspalomas.

Návštěvu trhů je možné spojit s hodinovým výletem do písečných dun Maspalomas, příplatek jen 10e! 

Cena za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina příplatek 6 eur. Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 19 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 29 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 32 euro/auto

- Las Palmas - 99 euro/auto

SAN MATEO - SOBOTA nebo NEDĚLE

San Mateo nabízí tradiční kanárské trhy „nepostižené“ turistikou a turisty. K dispozici jsou dvě prodejní haly, ve kterých zemědělci a obchodníci nabízejí potraviny, bylinky, med, čerstvé ovoce a zeleninu, vše místní provenience. Trhy se konají každou sobotu od 8 do 20 hodin a v neděli od 8 do 14 hodin. Zejména v neděli je trh velmi navštěvovaný a stává se tak mimořádným zážitkem. Návštěvu trhů je možné spojit s prohlídkou města a výletem například do měst Arucas-Firgas-Terorbotanické zahrady a kráteru Bandama nebo Las Palmas, na tyto výlety Vám při současném objednání s výletem na trhy poskytneme slevu 30%.

Cena za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici nebo ve městě min. 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina příplatek 6 eur. Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 69 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 74 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 77 euro/auto

- Las Palmas - 99 euro/auto

TEROR - NEDĚLE

Trhy v Teror, to je ryzí tradice Gran Canaria. Konají v okolí kostela v centru města Teror na severu ostrova a jsou to trhy s nejdelší tradicí na ostrově. Pro mnohé jsou to dokonce nejhezčí trhy, s nejkvalitnější nabídkou zboží. Je pravdou, že sýr „Queso Flor“, známé sýry z Guia, olivy nebo „Chorizo" mají skutečně nejlepší zde. Dále trhovci nabízejí výrobky místních řemeslníků a další kanárské speciality, jako třeba keramiku. K dostání jsou ale i oděvy nebo různé látky či výrobky s náboženskou tematikou. Návštěvu trhů je možné spojit s prohlídkou města a výletem například do měst Arucas-Firgas-Terorbotanické zahrady a kráteru Bandama nebo Las Palmas, na tyto výlety Vám při současném objednání s výletem na trhy poskytneme slevu 30%. 

Cena za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina 20% z ceny. Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 69 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 74 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 77 euro/auto

- Las Palmas - 99 euro/auto

SAN MATEO + TEROR - NEDĚLE

Celodenní výlet (min. 8 hodin), kombinující trhy v San Mateo a Teror s prohlídkou sopečného kráteru Bandama, historických měst Santa Brigida a San Mateo a samozřejmě slavné balkonové ulice a baziliky s Pannou Marií z borovice ve městečku Teror. 

Náplň trhů viz samostatné odkazy trhů v Teror a San Mateo. 

Cena za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na každé tržnici 2 hodiny.  Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 110 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 115 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 120 euro/auto

- Las Palmas - 110 euro/auto

LAS PALMAS - NEDĚLE

Nedělní trhy se konají samozřejmě i v  Las Palmas. Hlavní město ostrova Gran Canaria má v tento den trhy dokonce dva. Ten menší, květinový je každou neděli ve starém městě na náměstí Plaza Santo Domingo, ten větší, kde se prodává vše včetně historického nábytku, je v lokalitě „Parque San Telmo“, vedle hlavního autobusového nádraží. Až 250 stánků je rozmístěno na ulici Avenida Canarias. Trhy lze spojit s výletem do Aguimes a barranco Guayadeque, botanické zahrady a kráteru Bandama nebo do měst Firgas,  Arucas, Teror či s prohlídkou Las Palmas.  Na tyto výlety Vám při současném objednání s výletem na trhy poskytneme slevu 30%

Cena za auto s kapacitou 1 až 4 osoby (nikoliv za osobu), doba na tržnici 3 hodiny. Prodloužení - každá další hodina 20% z ceny. Cena obsahuje dopravu z hotelu na tržnici a zpět. 

- Maspalomas/Meloneras/San Augustin/El Salobre - 59 euro/auto 

- Puerto Rico/Amadores/Playa del Cura - 65 euro/auto 

- Mogán/Playa Taurito - 65 euro/auto

ORGANIZACE VÝLETU

- vyzvedneme Vás ve Vašem hotelu v čase, který si sami určíte

- vysadíme vás poblíž tržnice a domluvíme si s Vámi místo, kde Vás vyzvedneme

- po nákupech Vás budeme čekat na sjednaném místě 

 - na přání je možné návštěvu tržnice prodloužit (každá hodina za příplatek 6 euro) a nebo spojit s jiným výletem (sleva 30% na spojený výlet)

- po dobu Vašich nákupů Vám můžeme pohlídat Vaše zavazadla, aby jste si Vaše nákupy skutečně užili 

- pokud budete nákupy nadšeni a chcete si je prodloužit, jsme pro Vás k dispozici, vše je otázka domluvy

- po návštěvě tržnice Vás odvezeme zpět do Vašeho hotelu

Úhrada v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě :-). 

Rezervace je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil 702 560 575 a domluvíme vše potřebné, mluvíme česky :-).

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, kontaktní telefon, požadovaný termín, místo ubytování a počet osob. Při rezervaci uvádějte v předmětu e-mailu kód TRHY a město, kde se konají.

Volejte nebo pište na Skype Grancanariaservis.cz. Jsme i na FACEBOOKU.  

Co nejdříve se s Vámi spojíme a domluvíme vše potřebné. Jsme Češi a žijeme trvale na Gran Canaria

Těšíme se na Vás! 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Trhy v Arguineguin - naše zkušenost

(Daniela, 20. 7. 2021 23:47)

Dnes 20.7.2021 se trhy nekonaly. Že by covid restrikce?!